Головна

«Долати убогість, будувати мир» - Послання Папи Венедикта XVI на Всесвітній день миру 2009

Драматична ситуація, в якій внаслідок бідності перебувають сотні тисяч людей у світі, і яка сприяє загостренню конфліктів, є у центрі уваги Послання Папи Венедикта XVI на Всесвітній день миру 2009. «Долати убогість, будувати мир» - це тема традиційного звернення Святішого Отця до віруючих та всіх людей доброї волі у перший день Нового року. 11 грудня 2008 р. Послання Папи було представлене у ватиканському прес-центрі кардиналом Ренато Мартіно, президентом Папської Ради «Справедливість і мир» та секретарем цієї Ради, архиєпископом Джіанпаоло Крепальді.



У зверненні на день Миру Вселенський Архиєрей говорить про убогість та її моральні наслідки, висловлює занепокоєння збільшенням прірви між багатими і бідними, його турбує взаємозалежність між убогістю та поширенням захворювань. Папа звертає окрему увагу на дітей, як нанайуразливіші жертви бідності, говорить про сучасну продовольчу кризу, вказує, що для побудови миру у світі, необхідно боротись з бідністю, а це можна досягнути за допомогою глобальної солідарності. Венедикт XVI окремо зупиняється на сучасній економічній кризі, яка охопила весь світ і для подолання якої необхідна широка міжнародна солідарність, а також пригадує, що ситуація убогих завжди становила предмет суспільної доктрини католицької Церкви та закликає католицьку спільноту до братерської солідарності з убогими.

З докладнішим змістом Послання Папи Венедикта  XVI «Долати убогість, будувати мир» ознайомимо наших слухачів напередодні відзначення Всесвітнього Дня Миру.

За матеріалами: http://www.radiovaticana.org/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/