Головна

Пошук єдності – важливе завдання Церкви

9 - 13 грудня Блаженніший Любомир, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, перебував у Римі, де брав участь у пленарному засідання Папської Ради для сприяння єдності між християнами. Такі засідання відбуваються один раз на два-три роки. Глава УГКЦ є членом трьох ватиканських установ: Папської Ради для сприяння єдності між християнами, Папської Ради у справах культури та Конгрегації для Східних Церков.

Рада для сприяння єдності між християнами має адміністративний уряд: голову та секретаріат, а також членів ради та консультантів, які походять з різних частин земної кулі. У пленарному засіданні беруть участь усі перелічені групи. Цього року у роботі ради взяли участь близько сорока осіб. Від УГКЦ у цій зустрічі також брав участь Владика Василь (Лостен), Єпископ-емерит Стемфордської єпархії.

За словами Блаженнішого Любомира, головним завданням таких засідань є перевірка загального стану, результатів діяльності, проведеної для досягнення єдності між християнами. При цьому аналізується різні аспекти цієї діяльності. "Католицька Церква від часу ІІ Ватиканського Собору старається робити все можливе, щоб між християнами передусім настало зрозуміння одне одного, тоді порозуміння, зближення і, вкінці, об'єднання", - сказав Предстоятель УГКЦ.

Про сам хід дискусій Блаженніший Любомир розповів, що було піднесено питання розуміння серед вірних важливості самого екуменічного діалогу. "Багато у різних ділянках говориться про екуменізм, але люди, на загал, не до кінця розуміють, для чого це все відбувається. А Ісус Христос виразно сказав, що ми маємо бути об'єднані у Господі. Отже, це є Його свята воля. Тому екуменічний рух у житті Церкви не є чимось додатковим, а суттєвим. Церква має бути об'єднаною, має бути одною", - наголосив Глава УГКЦ. Для популяризації цього розуміння учасники засідання вирішили проводити низку заходів.

Департамент інформації УГКЦ

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/