Головна

Члени ВРЦіРО на черговому засіданні ухвалили стратегічні рішення у сфері співпраці з державою

засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій16 грудня 2008 року у Прес-центрі національного інформаційного агентства «Укрінформ» під головуванням Голови Всеукраїнського Союзу об'єднань євангельських християн - баптистів В'ячеслава Нестерука відбулось чергове засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО), на якому було ухвалено стратегічні рішення про формалізацію співробітництва Церков і релігійних організацій з профільними органами державної влади у вирішенні актуальних проблем суспільства.

У засіданні взяв участь Міністр охорони здоров'я України Василь Князевич, який поінформував про ініціативи Міністерства відносно взаємодії з конфесіями у сферах захисту життя (звуження практики абортів), морально-етичної просвітницької діяльності серед медичних працівників, студентів медичних навчальних закладів та молоді, протидії епідеміям ВІЛ/СНІД та туберкульозу в Україні, запровадження медичного капеланства на прикладі госпісів тощо. З метою посилення співпраці між Міністерством охорони здоров'я України та Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій було підписано двосторонню Угоду про співробітництво, яка зокрема передбачає створення Громадської ради при МОЗ України з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями.

Окремим питанням порядку денного засідання було розглянуто ініціативу голови Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василя Костицького щодо налагодження взаємодії між ВРЦіРО та Національною комісією. Учасники засідання запропонували  практичні кроки у сфері утвердження суспільної моралі в Україні, висловили думки щодо можливості співробітництва конфесій та представників Національної комісії на регіональному рівні.

За наслідками обговорення члени Ради ухвалили Спільне звернення до громадськості та Меморандум про співробітництво між Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій та Національною експертною комісією України з питань захисту суспільної моралі, які були підписані уповноваженими особами у присутності журналістів.

Також члени Ради обговорили стан державно-церковних відносин в України та заслухали інформацію про законодавчі ініціативи у цій сфері, надану головою Державного комітету України з питань національностей та релігій Олександром Саганом. Крім цього учасники засідання проаналізували стан виконання урядового доручення, яке було видане за результатами зустрічі членів Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з Прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко від 11.04.2008 року.

Під час засідання предстоятелі Церков і релігійних організацій ухвалили Звернення до Президента України В.Ющенка, Прем'єр-міністра України Ю.Тимошенко та голови Верховної Ради України В.Литвина з проханням вдосконалити окремі аспекти законодавчого регулювання їх суспільно-важливої діяльності. У зверненні наголошується на необхідності якнайшвидшого вирішення питань про відновлення права на постійне землекористування, звільнення від аукціонів з набуття права на оренду земельних ділянок та нерухомого майна державної та комунальної власності, зменшення ціни на природний газ до рівня тарифів як для населення, дозволити релігійним організаціям бути засновниками приватних навчальних закладів світського характеру різних форм та рівнів акредитації, тощо.

На при кінці засідання члени Ради обговорили пропозиції щодо змін до доповнень до чинного редакції Конституції України та висловили пропозиції щодо перспективних напрямків діяльності Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій у 2009 році. Наступним Головуючим у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій було визначено Об'єднання іудейських релігійних організацій України. Засідання Ради закінчилось спілкуванням під час фуршету у неформальній обстановці.

За матеріалами: http://vrciro.org.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/