Головна

Депутата, що підняв український прапор над Київрадою у 90 році, привітали на храмовому празнику

У церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі сьогодні під час храмового свята привітали чотирьох іменинників і серед них відомого поета-дисидента депутата Київради 90-го року, який голосував за підняття синьо-жовтого прапора над мерією, Миколу Горбаля.

«Завжди приємно коли тебе поздоровляють, а тим паче у храмі, до якого ти ходиш на щонеділі службу Божу. Тим паче зараз, коли виходять книжки моїх поезій і люди вільно їх читають» сказав «Оранті» поет-іменинник. Нещодавно вийшла чергова книжка поезій Миколи Горбаля «Ув`язнені». За його словами він святкує іменини щоразу у церкві на Миколая, а день народження 30 вересня, хоч у паспорті в нього значиться, що він народився 6 травня.

«Вірні відзначають святого Миколая на Аскольдовій могилі у 1126-те - відколи тут встановлено хрест над храмом. Для нас це особливо трепетне дійство, бо воно є ще й храмовим празником. Цього року ми відзначили це свято, хоч парафіянам було вельми нелегко дістатися до церкви, бо сходи до парку від метро «Арсенальна» вкрило ожеледицею, та й під самим храмом була суцільна ковзанка: довелось чимало попрацювати представникам нашої громади, щоб посипати доріжки піском», розповів  настоятель храму на Аскольдовій могилі от. Ігор Онишкевич

«Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/