Головна

Різдво у Ватикані з Папою Венедиктом XVI


25 грудня більшість християн світу урочисто святкують празник Різдва Христового. Також і ті, які відзначатимуть його за старим стилем, тобто 7 січня, єднаються з братами і сестрами у радісній прославі Господа нашого Ісуса Христа, що прийнявши людське тіло, народився у Вифлиємі.

Вчора опівночі ватиканська базиліка святого апостола Павла була по вінця заповнена вірними, які з'їхались з усього світу, щоб разом із Папою Венедиктом XVI відсвяткувати містерію Христового Різдва - таїнства Божого Світла, що просвічує темряву, Слова, що стало Тілом, Хліба спа сіння, що зійшов з небес.

Сьогодні опівдні за римським часом з центральної лоджії ватиканської базиліки святого апостола Петра Вселенський Архиєрей Венедикт XVI виголосив різдвяне звернення до вірних та всіх людей доброї волі й привітав народи світу 64-ма мовами, серед яких також і українською.



Своє різдвяне звернення Святіший Отець розпочав словами з послання святого апостола Павла до Тита: «благодать Бога, нашого Спасителя з'явилася всім людям» (Тит 2,11). «Саме цю подію сьогодні святкуєЦерква, - сказав Папа. - Об'явилась Божа благодать, тому Різдво є святом світла». Ісус є світлом, яке розсіває пітьму і дозволяє зрозуміти значення і цінність нашого існування та історії. Христос, обличчя Бога, що спасає, не з'явився тільки небагатьом, але прийшов на світ для усіх, наголосив Святіший Отець. Він підкреслив, що і сьогодні є люди, які Його чекають і шукають, які бажають пізнати Боже обличчя і причинитись до приходу Його Царства.
Папа окремо згадав болючі ситуації сучасного світу, де ще панує темрява і тінь смерті, серед яких Святу Землю, Ліван, Ірак, Близький Схід, Зімбабве, Конго, Судан та інші африканські регіони, де немає миру та стабільності і постійно страждає мирне населення, зокрема діти, благаючи в Господа, щоб всі вони могли зазнати спасенної Божої благодаті та божественного світла, щоб над усім світом засяяло світло Різдва.
«Поспішімо, як пастухи вифлиємської ночі, - сказав на закінчення Папа. - Бог вийшов нам назустріч і об'явив Своє обличчя, багате благодаттю та милосердям. Нехай Його прихід не буде для нас надаремним! Шукаймо Христа, дозвольмо, щоб нас привабило Його світло, яке розсіює з людського серця смуток і страх; з довір'ям наближаймося до Нього; покірно схилімося, щоб Йому поклонитись. Щасливого Різдва для усіх!»

На закінчення Святіший Отець уділив урочисте традиційне благословення "Urbi et Orbi", що в перекладі означає «Містові, тобто Риму, і всьому світові».

А завтра, коли за латинським обрядом Церква відзначає празник святого Стефана, опівдні Венедикт XVI з вікна своєї бібліотеки прокаже з прочанами, зібраними на площі святого Петра, молитву «Ангел Господній» та уділить Апостольське благословення.

За матеріалами: http://www.radiovaticana.org/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/