Головна

«Рух подружніх пар» на Аскольдовій Могилі

Сьогодні у підтримку «Руху подружніх пар» Блаженніший Любомир у церкві св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі о 17 годині відправив Божественну літургію для подружжів. Служба пройшла у спів служінні священиків: отця Олексія Геник, керівника «Руху подружніх парк УГКЦ», декана, отця Ігоря Онишкевича, отця Богдана Чурила, і отця Олега, секретаря Блаженнішого.

У своїм слові Блаженніший промовив - «Сердечно і радо вітаю Вас. Радію, що можу бути з Вами на цій зустрічі подружніх пар. Бо не маю можливості бути з Вами так часто, тому хочу передати Вам свої думки: перше хочу пригадати вам що сталося, коли Ви приймали святу тайну подружжя. Це є дуже важливий крок в житті людини. Бувають думки, що подружжя - це контракт, домовленість двох. Але таке поняття є скупе. Бо кажуть святі отці, коли уділяється тайна подружжя то у ній беруть участь три особи - мужчина, жінка і Господь Бог. Перші двоє перед Богом заявляють, що вибрали спільну дорогу, а Господь через тайну подружжя стверджує, що буде з ними і не покине їх. Всі знають, що подружжя має багато труднощів і великою духовною підтримкою для одружених є свідомість - допомога від Бога. Бо Бог дбає за нас, хоче нам помогти, навіть зобов'язується помогти. Зверніться до Бога і розв'язуються труднощі. Ми маємо брак знання. Багато прекрасних пар через деякий час шукають роздільні дороги. Тому знайте, що навіть у найскладніших ситуаціях є розв'язка через милостивого Бога. І коли приймаємо його допомогу, то маємо і його розв'язку. Друга думка: спільне подружнє життя найкраще зрозуміти прочитавши Євангелія про весілля у Кані Галілейській. Молитися зранку і ввечері і дуже гарно коли робимо це спільно - родино. До Ісуса Христа приходило багато людей просячи допомоги і Господь слухав їхні потреби і помагав. Хочу звернути увагу, згадавши сцену з весілля: не стало вина і Богородиця спостерегла, що молоді потрапили у трудну ситуацію, і вона попросила у Господа допомоги і сказала - «слухайте його». Часто ми попадаємо у трудну ситуацію і в молитві перед Господом представляємо свій план порятунку, стаємо ніби дорадниками для Господа Бога. Забуваючи, що Господові не треба наших порад. Господь знає, що нам треба. Робімо як каже Пресвята Богородиця - «Господи, ти сам знаєш, що нам треба». Коли наші плани не здійснюються ми думаємо, що Господь не хоче нам помогти. Це не правда. Кожна молитва вислухана. А наприкінці ми стверджуємо, як гарно Господь справу розв'язав. Майте більше довіри до Бога. Просіть і дасться Вам. Віддаймо себе у руки Богородиці. І маймо до Господа довіру. Щасливі ми бо знаємо - Бог нас любить. Прийміть собі це до серця. Амінь.

Наприкінці служби Божої провідник подружніх пар отець Олексій подякував Блаженнішого за Боже благословення і подарував йому картину Володимира Кальненка «Весна на Аскольдовій Могилі».

Матеріал Іллі, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/