Головна

Слово від Редакції

КОЛИ БЕРЕШ - НАПОВНЮЄШ РУКУ

КОЛИ ДАЄШ - НАПОВНЮЄШ СЕРЦЕ

Парафія церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі продовж багатьох років за навчанням Господа нашого Ісуса Христа провадить діла милосердя. Наша церква має за мету служити своєму ближньому, слідувати науці святого Євангелія. Ми допомагаємо потребуючим віднайти у собі сили, укріпитися у вірі, навернутися до Бога, повернутися до праці, а також у такий спосіб спонукаємо їх теж надалі творити діла милосердні, допомагати потребуючим.

Милосердя до ближнього засвідчено 12 літньою історією нашої парафії і тисячолітньою історією цього Світлого місця. Якщо заглянути у давнину, то ми знайдемо багато свідчень, що саме тут на Аскольдові Могилі, завжди знаходили допомогу потребуючі. Завжди принесена панахида поминання спочилих роздавалась убогим.

Святий Миколай Чудотворець повсякчас допомагав цьому храму, бо завжди від нього для вбогих тут є хліб. Тому й не дивно, що й ми, дорогі парафіяни, з відродженням парафії 1992 року створили церковну службу милосердя «КАРІТАС-Київ». Ця служба була під нашою безпосередньою опікою 15 років, зараз нею опікуються отці Василіани на Львівській площі.

Сьогодні ми стараємось також щоб зареєструвати парафіяльне служіння «КАРІТАС-Печерськ» і це зрозуміло, тому що «КАРІТАС» це є загальна служба милосердя Католицької Церкви. Ми маємо багато партнерів у служінні «КАРІТАС». У служінні ув'язненим жінкам ми звернулися у «КАРІТАС-Відень», який готовий нам допомагати.

Вся історія нашої Аскольдової Могили говорить про те, що Господь благословляє кожний намір допомоги ближньому. Тому прошу Вас відкликайтесь на це служіння, бо все що добре ми зробимо у нашій парафій, все робиться від вашого імені.

Наші парафіяни згуртовані у спільноту служінні милосердя як волонтери, як добро творці, як доброчинці. У різний спосіб можна долучитися до творення добра. Головою загальної парафіяльної служби милосердя є пані Ореста Цембрівська.

Діла милосердя творяться коштом пожертв у скриньку біля Ікони Зарваницької Божої Матері, окремих пожертв доброчинців-парафіян, благодійних організацій. Також у доброчинних справах залучено водія пана Андрія та мікроавтобус.

У даний час у нашій парафії діють такі програми:

Програма «Банк їжі», керівник проекту Лілія Городиська. Мета програми: продуктова допомога багатодітним сім'ям, малозабезпеченим родинам, дуже бідним родинам Печерського району міста Києва..
Програма «Гарячий обіди», керівник проекту Ореста Цембрівська. Мета програми: харчування бездоглядних дітей, дітей вулиці, дітей сиріт, знедолених людей похилого віку без житла. (15 дітей та 10 дорослих). Проект «Гарячі обіди» звершується за кошти церкви св. Дженуарія, м. Беневенто, отцем Дон Паскуалем.
Програма «Недільна школа», керівник проекту Ореста Цембрівська. Мета проекту: духовне виховання та навчання бездоглядних дітей, дітей вулиці, дітей сиріт. Художній гурток, туристичний гурток, музичний гурток.
Програма «Допомога ув'язненим жінкам», керівник проекту Марта Бліхар. Мета проекту: духовна та матеріальна допомога ув'язненим жінка та їхнім дітям. (50 жінок, близько 80 дітей)
Програма «Опіка дитячого будинку для неповносправних», керівник проекту отець Ігор Онишкевич. Мета програми: допомога дітям сиротам дитячому будинку «Для неповносправних дітей» села Потіївка, Житомирської області. (понад 100 дітей хворих на ДЦП)
Програма «Цільова допомога», керівник проекту Марта Бліхар. Мета програми: цільова матеріальна, продуктова, медикаментозна допомога потерпілим від повені у Івано-Франківській області: 5-ти родинам села Воскресенка, 1 родина села Битків. Допомога родині одинокої багатодітної матері із Заліщицького району, Тернопільської області. (свого часу ця багатодітна жінка активно помагала нашій службі милосердя, тепер ми їй допомагаємо). Допомога багатодітній родині (годувальник якої трагічно загинув у часі «помаранчевої революції» відстоюючи національні ідеї нашої держави) у Житомирській області.
Програма «Одяг для потребуючих», керівник проекту Ірина Гузенко. Мета проекту: збір одягу і його передання парафіяльною службою милосердя бідним родинам, що мешкають в околицях Києва.
Програма «Товариство разом за життя», керівник проекту Антоніна Онишкевич. Мета програми: захист ненародженого життя, укріплення родини, переконання родини зачати дитину, допомога необхідними дитячими речами і продуктами у перші місяці народження дитини, хрещення дитини, провадження інформації про захист життя.
Програма «Оздоровлення дітей», керівник проекту отець Ігор Онишкевич. Мета проекту: оздоровлення, фізичне та духовне укріплення дітей: влітку у таборах на Чорному морі, взимку гірськолижній відпочинок у Карпатах. Також до цієї програми входить організація прощ до Зарваниці.
Програма «Опіка тяжкохворих», керівник проекту отець Анатолій Тесля. Мета програми: душпастирська опіка над тяжкохворими, гуманітарна та продуктова допомога. (7 ВІЛ інфікованих, 10 тяжкохворих)
Програма «Порадня для трудових мігрантів та їх родин», керівник проекту Мар'яна Черешнівська. Мета програми: збереження цілісності родини особистої гідності. Направлення на юридичні, медичні консультації, допомога одягом і їжею. Допомога у соціально психологічна адаптації. Допомога у наверненні до Бога та ствердження у вірі.

З любов'ю у Христі, ваш отець Ігор Онишкевич

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/