Головна

Слово від Редакції

Ілля Онишкевич

Сьогодні, дорогі в Христі брати і сестри, представляємо Вам нашу працю по оновленню церковного сайту www.askoldova-mohyla.org і нову версію газети «Оранта» www.oranta.org в електронному вигляді. 

Газета «Оранта» була заснована парафією св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі і її перший номер побачив світ 8 червня 1995 р.

 

Сьогодні - це нова версія - електронна газета, де також передбачено щомісячно видавати невелику кількість друкованих примірників для парафіян.

Вдячний всім хто підтримав і сприяв оновленню газети «Оранта». Перш за все п. Івану Рибалко, це його зусиллями кілька років у світі чують про нашу Аскольдову могилу. Парафіянці п. Любов Михайлюк з групою добродіїв, п. Андрієм Гушулеєм та п. Ярославом Зенєм, які втілили в життя задум щодо Інтернет версії газети «Оранта».   Ми, як християни, повинні повсякчасно ширити Слово Євангелії. Про це говорить Папа Бенедикт ХVI в посланні з нагоди всесвітнього Дня ЗМІ. Папа зазначає, що ЗМІ повинні шукати істину, щоб нею поділитися, а не скандали, говорити про правду, якою є Ісус Христос. «Я - дорога, правда, життя». Саме в цьому і полягає завдання мас-медіа.

Наша скромна парафіяльна Інтернет-газета покликана виконувати це завдання - служити правді, якою є Ісус Христос.

У Божому винограднику особливими апостолами є християнські журналісти. Заохочуймо молодь, дітей парафії братись за перо і говорити про спасіння в Христі. Сьогодні інший час і іншу зброю куй - це віра і слово Боже.

Нашу працю благословив Преосвященний Владика Богдан Дзюрах, підтримав проект Владика Василій Лостен. Підтримайте і Ви наші зусилля, будьте активними дописувачами, учасниками церковного, парафіяльного життя. А найбільше прошу про молитву за всіх християнських журналістів, за всіх хто ширить слово Боже у світі, за наших добровольців-волонтерів, які жертвують свій час на Славу Божу.

Ваш відданий у Христі

ієрей Ігор-Ілля Онишкевич

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/