Головна

Закриття Року святого Павла у Римі та в світі

У нелілю, 28 червня 2009 р., в надвечір'я празника святих Апостолів Петра і Павла за новим календарним стилем, Вселенський Архиєрей Венедикт XVI очолить Вечірню, яка розпочнеться о 18.00 місцевого часу (19.00 - київського). Це богослуження буде закриттям Року святого Павла, який відзначала Вселенська Церква, спогадуючи Ювілей 2000-ліття від народження Апостола Народів. У спільній молитві візьме участь делегація Константинопольського Патріархату, яку очолює владика Еммануїл, Митрополит Франції та директор православного департаменту при Європейському Союзі.

Крім Риму, урочисте закриття Року святого Павла, який Святіший Отець Венедикт XVI відкрив 28 червня 2008 р., відбуваються в різних місцях, пов'язаних із Апостолом Народів, за участю представників Папи. Так, кардинал Вальтер Каспер, Президент Папської Ради сприяння єдності християн, відбув до Святої Землі, кардинал Енніо Антонеллі, Президент Папської Ради в справах сім'ї - у Мальту, кардинал Ренато Мартіно, Президент Папської Ради «Справедливість і мир» - на Кіпр, кардинал Жан-Луї Торан, Президент Папської Ради в справах міжрелігійного діалогу, візьме участь у святкуваннях в Туреччині, кардинал Йозеф Томко, вислужений Префект Конгрегації Євангелізації Народів - у Греції, кардинал Антоніо Марія Роуко Варела, Архиєпископ Мадриду - у Сирії, а кардинал Андре Віньє-Труа, Архиєпископ Парижу - у Лівані.

Архипресвітер папської базиліки Святого Павла підбиває підсумки Року святого Павла

Сьогодні, 28 червня, у надвечір'я празника Святих Апостолів Петра і Павла, відправою Великої Вечірні у базиліці Святого Павла поза мурами, Вселенський Архиєрей урочисто закриє Рік Святого Павла. Щодня велике число паломників з усього світу прибувало до Риму, щоб відвідати найважливіші місця, пов'язані з апостольською місією верховних Апостолів, зокрема, базиліку Святого Павла поза мурами, щоб помолитись над гробом Апостола Народів та отримати повний відпуст. Лише протягом останніх тижнів базиліку щоденно відвідувало коло 10-ти тисяч вірних.

У п'ятницю, 26 червня, в інтерв'ю для журналістів, кардинал Андреа Кордеро Ланца, Архипресвітер папської базиліки Святого Павла, зазначив, що це вперше в історії християнства Церква присвятила цілий рік для вшанування великого проповідника Доброї Новини Ісуса Христа, засновника численних християнських спільнот поза Єрусалимом, відзначаючи, зокрема, 2000-ий ювілей від його народження. Кардинал Ланца розповів, що спершу у нього була ідея назвати цей рік «Святим Роком» і саме таку пропозицію він подав Святішому Отцеві, однак Папа віддав перевагу, щоб цей період називався не святим, а був тематичним. А однією з основних цілей такого заходу було краще пізнати Апостола Народів, адже саме він був найголовнішим проповідником новини про спасіння, проповідником католицької доктрини, але, нажаль, ця велика постать для багатьох християн є мало знаною.

Підсумувавши прожитий Рік Святого Павла, кардинал зазначив, що мета такого заходу осягнута, адже вірні мали нагоду запізнатись ближче із Апостолом, довідатись про його життя і навчання, зглибити зміст його листів, які були написані до різних первісних християнських громад. До такого поглиблення спричинилися також катехизи Папи Венедикта ХVІ, які він виголошував протягом цього року при різних нагодах, нав'язуючи до Святого Павла.

За словами кардинала Андреа Кордеро Ланци, помолитись над мощами Святого Павла приїжджали не лише католики, але також й православні, протестанти, англікани та інші християни.

На плоди Року Святого Павла вказав також Піер Карло Вісконті, делегат з адміністративних питань базиліки, зазначаючи, що, наприклад, у Китаї цього року подвоїлось число уділених Святих Тайн Хрищення, а також цікавим є той факт, що у світі за цей рік значно більше новоохрищених дітей були названими ім'ям Павло.

«Рік Святого Павла закінчується, проте духовна користь, яку він викликав в усьому світі, і переміни, які спричинив, повинні продовжуватись. Великий запал душпастирських ініціатив, катехиз, культурних заходів повинен тривати і надалі та мати важливі наслідки, як на місцевому рівні, так і на усіх континентах, для збагачення у вірі всіх християн і для подальшого поступу на безповоротному шляху до єдності християн», - зазначив кардинал Ланца, закінчуючи прес-конференцію.

За матеріалами: http://www.radiovaticana.org/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/