Головна

Діти парафіян церкви св. Миколая на Аскольдовій Могилі вирушили на карпатський курорт

5 вихователів та 25 дітей сьогодні відпочивають та набираються сил в оздоровчому центрі «Заріччя» монастиря Андрія Первозваного. Сюди парафіяльну громаду запросив отець Йосафат, настоятель релігійної громади святого Йосафата в Івано-Франківську, із яким попередньо церква уклала угоду.

«Тут ми ще ніколи не були. Тому думаю, що нам сподобається. Усі дітки наші: і діти парафіян, і ті, які взяла в свою опіку наша парафіяльна служба.», каже настоятель церви св. Миколая от. Ігор Онишкевич.

Церква св. Миколая на Аскольдовій Могилі регулярно організовує відпочинок для дітей парафіян та дітей, якими опікується парафіяльна служба милосердя.

За словами священика, цього року, як і раніше, окрім відпочинку та процедур у горах на свіжому повітрі, столична малеча зможе там відбути катехитичне навчання, оскільки у центр «Заріччя» облаштований каплицями. Проживання, харчування забезпечуватимуть дітям на високому рівні. Також у планах туристичної групи цікаві екскурсії.

«Нас уже запросили навіть на храмове свято у церкву святого Іллі, яке буде 2 серпня, і звичайно походи в гори теж будуть», каже пан отець.

25 липня в дорозі настоятель церкви св. Миколая от. Ігор Онишкевич відзначав свій ювілей - 50-річчя з дня народження. Зелений мікроавтобус священика добре знають не лише вірні у столиці, а й мешканці багатьох при київських сіл.

«Везу речі, необхідні для повноцінного відпочинку і навчання дітей», пояснив священик кореспонденту ІА «Оранта».

Окрім книжок та молитовників, діти взяли також футбольні м'ячі та інший спортивний інвентар. Також кияни везуть гостинці та гуманітарну допомогу для заріччян, придбану за кошти благодійників, які жертвують на церкву Св. Миколая. Зазвичай священнослужителі вважають свято свого святого, на честь якого їх хрещено, вважають важливішим за день народження, який святкують миряни.

Матеріал: Оксани Михайлової, інформаційної агенціями «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/