Головна

Помолімось за безвинно убієнними пасажирами літака рейсу MH-17 «Малазійських авіаліній»

IMG_20200524_10431717 липня, о 16:50 на Аскольдовій Могилі, як пам’ять про жертви літака Boeing 777, рейсу MH-17 «Малазійських авіаліній» сполученням Амстердам - Куала-Лумпур, що був збитий російським зенітно-ракетним комплексом «Бук» 17 липня 2014 р. неподалік Торезу на Донбасі, задзвонили Аскольдові дзвони-карильйони й була відслужена Панахида за невинно вбитими пасажирами.

У той день, в одну мить, загинуло 298 людей з 17 країн світу, але найбільше, громадяни Нідерландів.

На дзвіниці-карильйоні, що на Аскольдовій Могилі, три дзвони  відлиті пожертвою посольства Нідерландів, як спомин про невинно вбитих мирних громадян і кожен день о 16:50 передзвоном-гімном Європейського Союзу вони нагадують та кличуть до молитви-пам’яті за загиблими пасажирами літака, збитого російською ракетою.

Вічна їм  пам'ять

Дзвіниця-карильйон споруджена стараннями та пожертвами вірних парафіян та жертводавцями, як часткове відновлення Аскольдового некрополя знищеного російською окупаційною владою 1934 р.

«Оранта»

 

***

Версії європейських держав та США про збиття літака Boeing 777, рейсу MH-17 «Малазійських авіаліній» сполученням Амстердам - Куала-Лумпур:

18 жовтня 2014 року видання «Deutsche Welle» із посиланням на «Шпіґель» (Der Spiegel) повідомило: «Катастрофу малайзійського літака Boeing-777 рейсу MH17 у небі над Східною Україною спричинили проросійські сепаратисти — такого висновку дійшла німецька розвідка. Президент Федеральної розвідувальної служби Німеччини Гергард Шиндлер, за інформацією журналу, розповів про це членам парламентського контрольного органу Бундестагу ФРН ще 8 жовтня, представивши ґрунтовні докази»[42].

Розслідування, проведене організацією журналістських розслідувань CORRECT!V[de], встановило, що пасажирський Боїнг малайзійських авіаліній був збитий проросійськими бойовиками пострілом зенітно-ракетного комплексу «БУК М1», що його доставили з російського Курська[43].

Експерти з Варшави, Лондона і Мюнхена, досліджуючи фрагменти збитого літака, встановили, що MH17 збитий з «Бука»[44]. В обломках малайзійського літака знайдено осколки ракети зенітно-ракетного комплексу «Бук»[45].

Використовуючи записи радіопереговорів між сепаратистами, СБУ встановила, що співробітник Головного розвідувального управління Росії причетний до катастрофи малайзійського Boeing-777 рейсу MH17, збитого над Донецькою областю[46].

Розслідування журналістської організації Bellingcat встановило, що в ході прес-конференції в липні минулого року Міністерство оборони РФ надало підроблені супутникові зображення, щоб звинуватити Україну в катастрофі Боїнга МН17[47].

Американський телеканал CNN, який посилається на власні джерела у Пентагоні, повідомив, що за даними супутникового спостереження, ракету, яка вразила пасажирський «Боїнг» випущено з території Росії[48].

За даними США, малайзійський лайнер збитий ракетою «земля-повітря». Wall Street Journal, посилаючись на посадових осіб розвідки США, наводить прямі докази причетності Росії до авіакатастрофи:[49]

Малайзійський літак збили російською протиповітряною системою SA-11 «Бук».

Ракету запустили з території, контрольованої сепаратистами та «в умовах, створених Росією», що підтверджується даними системами радарного та супутникового спостереження (система MASINT), які встановили т. зв. «гарячий слід» чи «тепловий підпис» самої ракети з моменту її запуску до вибуху.

Протягом значного часу Росія доставляла терористам зброю, в тому числі протиповітряний комплекс SA-11 «Бук».

Росія готувала терористів у південно-західній частині Росії, що підтверджується фотографіями з супутника.

Терористи також пройшли відповідну підготовку в спеціальних таборах з використання комплексу «Бук».

Російські терористи вже збили 12 українських військових літаків, що свідчить про достатньо високий рівень їхньої підготовки.

Місцеві жителі (біля Торезу) підтвердили, що терористи мали у своєму розпорядженні комплекс «Бук». Цей факт також підтверджують журналісти Associated Press. Крім того, існують фотографічні докази.

Ушкодження осколками, помітне на частинах збитого літака, відповідають тому, що може завдати ракета, запущена комплексом «Бук».

Американські розвідники також повідомили, що вони можуть підтвердити достовірність перехоплених телефонних розмов між терористами та їхніми російськими командирами.

Усі дані, в розпорядженні американських розвідувальних органів свідчать про те, що терористи отримують пряму допомогу від Росії і що російські командири видають терористам прямі накази.

Розвідка США має докази, що українські системи SA-11, т. зв. комплекс «Бук», не були в зоні, з якої можна було ними збити малайзійський літак.

Немає жодних доказів того, що літак збили українські винищувачі, як це Москва намагалася довести

Джерело: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B1%D0%B8%D1%82%D1%82%D1%8F_Boeing_777_%D0%B1%D1%96%D0%BB%D1%8F_%D0%94%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%86%D1%8C%D0%BA%D0%B0

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/