Головна

У світ вічності по нагороду

1980060221 квітня 2021 року Божого відійшов до вічності +Ігор Савицький – талановитий і видатний фото літописець історії парафії. Кожним фотокадром він передавав мить у всій своїй красі наповненій та довершеній, яку ми могли й не зауважити.

Своїм талантом фотографа і кінооператора служив нашій громаді та парафії від часу її заснування. Зі світлин +Ігоря Андрійовича можна описати усю історичну хронологію не тільки Аскольдової Могили, але й нашої церкви на київських теренах загалом з 1990 років до сьогодення: реконструкція, розпис, розвиток, усі значні та мало значні події нашої парафії Св. Миколая Мирлікійського на Аскольдовій Могилі; візит Святого Папи Івана Павла ІІ до України й нашої скромної церковної обителі; повернення осідку глави церкви УГКЦ зі Львова до Києва на чолі Блаженної пам’яті Любомиром (Гузаром); інтронізація правлячого Патріарха Святослава (Шевчука); закладення наріжних каменів на будівництво монастиря Василія Великого, Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ, Патріаршого Собору Воскресіння Христового …

Від +Ігоря Андрійовича у спадок нам залишились тисячі фотографій, світлин зі самим фотографом дуже обмаль. Як справжній фотохудожник він залишався по той бік об’єктиву – завше відданий своїй справі талановитий, видатний і дуже скромний ховався за об’єктивами своїх камер, щоб залишити нам нашу історію у кадрі.

Лицарі Колумба опікуються похороном. Інформацію про сам похорон буде подано додатково.

Молімося за упокій в Бозі раба Божого +Ігоря.

Підтримаймо Ірину, вірну дружину, катехитку парафії, віддану християнку та справжню українку.

З любов'ю в Христі, парох Ігор ієрей.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/