Головна

Кабмін пропонує вдосконалити систему усиновлення

imageУряд пропонує розглянути законопроект про зміну правил усиновлення дітей, а також чітко закріпити відповідальність за порушення прав дітей у Кодексі України про адміністративні правопорушення.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Еспресо.

"1-го червня в Україні відзначається день захисту дітей. Сьогодні уряд схвалив низку документів, які стосуються удосконалення системи захисту прав дитини", - заявив він.

Так, проектом закону Кабмін пропонує розмежувати функції з питань соціального захисту дітей між Нацслужбою соцзахисту, виконавчими органами місцевих рад, а також обласними державними адміністраціями. За кожним органом влади буде чітко закріплено його повноваження та відповідальність.

"У Кодекс адміністративних правопорушень ми пропонуємо внести нові положення, які чітко закріплять відповідальність за порушення прав дітей, або за халатне ставлення до цього питання з боку відповідальних посадовців", - зазначив Шмигаль.

Так, у документі пропонується:

- додати відповідальність за невиконання посадовими особами державних органів та місцевого самоврядування службових обов'язків, що призвело до порушення прав і законних інтересів дитини (штраф від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів);

- відповідальність за невиконання працівниками підприємств, установ та організацій, що призвело до порушення прав і законних інтересів дитини (штраф від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів);

- відповідальність за невиконання вимог посадових осіб у сфері соціального захисту населення та дітей (в різних випадках від 15 до 50, до 50, або від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів).

Також уряд пропонує вдосконалити систему усиновлення дітей для забезпечення інтересів для дитини та посилення прозорості у процесі усиновлення.

"Наприклад, вдосконалюється система нагляду та контролю за умовами проживання та виховання усиновлених дітей у разі зміни місця проживання", - наголосив Шмигаль.

У законопроекті, який має на меті змінити правила щодо усиновлення дітей, також пропонується:

- відновлюється різниця у віці між усиновлювачем і дитиною, що не може перевищувати 45 років;

- запровадження обов'язково навчання для кандидатів в усиновлювачі, оскільки понад 90% громадян, які виявили бажання усиновити дитину, не мають досвіду виховання дітей;

- згода матері на усиновлення її дитини є дійсною, коли її надано в передбачений законом час, але не раніше ніж через шість тижнів після народження дитини.

Джерело: https://risu.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/