Головна

Збірник історій католицьких парафій сходу України

19 вересня у м. Донецьку виходить у світ духовна книга священика о. Василя Пантелюка «Проповідуй і вчи», присвячена 60 річчю владики Донецько-харківського екзархату Степана Менька, а також 25-річчю його священства.

«Це звернення до всіх єпископів і священників, їх допомога людям, як моральна, так і фізична, бо Господь сказав: «Проповідуй і вчи». Саме цим і займається наше духовенство. Ось чому книга має таку назву», пояснив Василь Пантелюк ІА «Оранта», ,

Загальна мета проекту - показати служіння на сході. Сама книга складається з трьох частин. Перша частина - епізоди з життя владики; друга - уривки з його проповідей; третя - історії парафій східної України, у 7 областях. Думка про написання книги виникла давно, але саме річниця Владики прискорила цей процес.

«Я не можу сказати, що був єдиним автором, бо брали участь всі священики, єпископи і просто свідки. Я тільки зібрав цей матеріал докупи», - сказав священик.

За словами автора, проект не мав і не має спонсорів. Книга також буде видаватися на дисках і в електронному варіанті.

Христина Чуприна, ІА «Оранта», м. Донецьк

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/