Головна

Пам'ятай свій Рід

Дорогі парафіяни, прошу Вас пам'ятати історію свої родинних місць, де народились наші діди і прадіди, звідкіля починається ваш рід, батьківщину звідки Господь покликав нас до життя. Збирайте і поповнюйте своє родинне древо. Особливо, прошу дітей, щоб допитувались бабів і дідів, хто ми і чийого роду. Нотуйте все у щоденники, бо ці крупиці - це велика цінність і пам'ять наша. Також прошу парафіян згадуйте своїх священиків, які відали своє життя за віру, не зрадили Христа і свою паству. Згадуйте тих, що у далеких Сибірах гинули, але не зраджували Христову віру і нашу Церкву.

На поминальних Божественних Літургіях ми маємо чути імена тих, хто вірою і правдою служив Богові і Україні. Сьогодні подаю до вашої уваги шиматизм Угнівського деканату де згадується моє рідне село Журавці, саме там могили моїх предків, Церква Воздвиження Чесного Христа де мій тато Адам приймав з рук Блаженного Йосафата Кациловського, перше святе причастя. Дякую диякону Олександру Соколовському який відшукав ці матеріали в архівах і подав нам до користування.

Прошу Вас, дорогі парафіяни, подавайте матеріали нашої пам'яті, свідчення про односельців, священиків які вірою служили Богові і Україні.

Ваш священик, Ігор Онишкевич


 


 

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/