Головна

Свято Миколая

 

До найменших парафіян церкви Миколая Чудотворця, що на Аскольдовій Могилі Миколай завітав після дитячої Служби Божої у неділю 20 грудня, він розпитав їх чи були вони чемними протягом року, чи слухались маму і тата. Адже Миколай у своїй торбі крім подарунків має також і різки для неслухняних, та таких в церкві не було, навпаки діти Миколаю підготували віршики, за що і отримали солодкі подарунки. Після свята всіх дітей запосили на солодку гостину у крипту.

Також цього року о.Ігор започаткував шаховий турнір для дітей. У неділю відбувся перший етап у якому  прийняло 16 юних учасників. Турнір складатиметься із трьох етапів, переможці отримають чеки на придбання товарів у одному із дитячих магазинів.

 

День  святого Миколая…

День святого  Миколая… Цей день діти чекають  з нетерпінням. Всі стараються бути чемними та слухняними, а інакше Миколай принесе різочку за погану поведінку.

А хто гарно  проведе весь рік, той отримає  хороші подарунки від святого  Миколая.

Святий Миколай, не дивлячись на щедрі снігопади та засніжені дороги й стежки, завітав і у церкву названу в його честь – церкву святого Миколая, що на Аскольдовій Могилі. Але дітей теж не засмутили морози та кучугури снігу, і вони чисельно зібрались у храмі, щоб зустрітися з Миколаєм та отримати за добру поведінку хороші подарунки.

Білий сніжок присипав землю, дув легенький вітерець, було морозно, але тим не менше  багато людей разом з діточками  спішили до церкви, на Аскольдову Могилу.

20 грудня  дитячу Святу Літургію служив парох греко – католицької церкви святого Миколая отець Ігор Онишкевич. Проповідь виголосив отець Йосафат, зауваживши наступне:

« Євангеліє  говорить сьогодні до нас дуже цікавим  чином. В основному Господь повчає нас притчами, але сьогодні Він закликає нас, закликає на гостину. Але ми відмовлялись колись, мовляв, у нас мало часу, бо треба оглянути ново куплену худобу, оглянути землю... Зараз Господь також запрошує нас до церкви, але ми і зараз відмовляємося, мовляв, учора тяжко працювали і втомлені, мовляв, купили новий дім, автомобіль і тому не маємо багато часу. «Багато покликаних, але мало вибраних». - Каже Господь. - Тому нам потрібно дуже ретельно приділяти увагу своєму відчуттям, слід слухати Бога та, хоча один раз у тиждень спішити на богослужіння, адже в основному ми працюємо і дуже зайняті».

У часі Святої Літургії отець Ігор подякував отцю Йосафату за те, що він проводив духовні науки для парохіян церкви святого Миколая. Отець Ігор також висловив вдячність за всі пожертви до дня Святого Миколая та організацію цього свята.

Опісля Богослужіння відбулося вистава до дня святого  Миколая. Під керівництвом  Тетяни Стефанишин діти співали пісні, прославляли  Бога, святого Миколая.

Святий Миколай  прийшов до діток і запитував, хто які вчинки робив протягом року. Звинувачував дітей у злих і поганих вчинках чортик. А ангел ставав на заступництво діток. Вистава потішила багатьох дітей і навіть дорослих, яскрава усмішка на обличчях свідчила про це.

Дехто з дітей розказав  святому віршик за що отримав подарунок.

Святий Миколай роздав подарунки та теплим повчальним словом підбадьорив дітей за гарну поведінку.

Після вистави, для дітей, у крипті, накрили великий пишний стіл. Діти поласували солодощами, зібрали подарунки та засніженими стежками побрели з своїми батьками до теплого дому.

Для когось цей чудовий і незабутній день закінчувався, а дехто вирушив у хатину, де розпочався шаховий турнір…

Матеріал та фото Олега Качура, спеціально для «Оранти».

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/