Головна

Велика Коляда

У неділю 24 січня у церкві Василя Великого відбулась Велика Коляда, яку організував голова молодіжної комісії о.Віталій Марценюк. Ця коляда уже проводиться вдруге і має на меті зібрати всі молодіжні спільноти київської архієпархії для того, щоб разом відсвяткувати Різдво Ісуса Христа.  Варто відмітити, що крім молодіжних спільнот Києва, у святкуванні взяла участь молодь із Фастова, Житомира. Розпочав коляду вітальним словом Владика Йосиф Мілян.

Кожна із спільнот у свій оригінальний спосіб пропонувала зануритись у Різдвяне диво співаючи колядки та показуючи вертепи. Парафію Миколая Чудотворця на коляді представляли хор Аскольд на чолі із регентом паном Володимиром та молодіжна спільнота церкви Миколая Чудотворця. У їхньому виконанні пролунали колядки та щедрівки, а між ними вінчували бажаючи миру, щастя та здоров’я. Після виступу всіх учасників вечір не закінчився, а перейшов у молитву за єдність християн.

Кожного року  у січні проходить тиждень молитов, за єдність християн, який відбувається у храмах різних конфесій. Цього року так співпали два заходи. У молитві взяв участь блаженійший Любомир Гузар, який у своїй промові сказав, що вірить у єдність християн. А щоб ця єдність стала реальністю потрібно відповісти, для себе: Що я готовий віддати, за єдність християн, адже Ісус Христос віддав своє життя за єдність. Після молитви всіх запросили на невелику гостину для більш неформального спілкування. Молоді з церкви Миколая Чудотворця випала рідкісна нагода поспілкуватись із блаженійшим та попросити у нього благословення.

Велика Коляда дала можливість познайомитись молоді із різних спільнот та більше дізнатись одне про одного.

Матеріал та фото Ярослава Павлюка, спеціально для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/