Головна

Зимовий відпочинок дітей Карітас-Печерськ у Карпатах

Інтерв’ю з парохом греко – католицької церкви святого Миколая, що на Аскольдовій Могилі, отцем Ігорем Онишкевичем щодо зимового відпочинку дітей Карітас - Печерськ у Карпатах.

- Отче Ігорю, скажіть, будь ласка, яка головна мета зимової поїздки в Карпати? З якою думкою Ви відправлялися в подорож?

- Наша основна мета – закріплення катехитичного навчання дітей групи Карітас у недільній школі.

Тому ми вирішили спільно виїхати на зимовий відпочинок, щоб побачили їхню духовну підготовку, їхню єдність, і їхнє бажання молитися, бути разом, та допомагати один одному. Також ми бажали закріпити їхні знання і навчити дітей чомусь новому. Ми прагнули подарувати цю поїздку дітям, за їхнє хороше навчання у катехитичній школі.

А особисто я відправлявся у цей відпочинок з думкою, щоб була хороша погода, щоб був легенький морозець, щоб можна було гарно кататися. І також я надіявся, щоб усі діти провели цей відпочинок найкраще, побачили красу зимових Карпат. Я бажав, щоб у дітей виникло велике бажання кататися на лижах та зміцнитись фізично.

- Наскільки ця поїздка відрізняється від інших?

- Ми вже подорожуємо зимовими Карпатами впродовж десяти років. Зауважу, що курорт «Мигово», що розташувався у Чернівецькій області, куди ми приїхали цього року, є особливий.  Лижна траса прекрасно підготовлена, це відчули ті, хто подорожував з нами багато разів. То ж різниця була достатньо відчутна. Крім того, ми облаштувались у хорошому готелі «Карпатські барви», де всі умови для відпочинку наших дітей були забезпечені на високому рівні.

- Отче Ігорю, чи задоволені Ви цією поїздкою? Які епізоди з подорожі Вам найбільше запам’яталися?

- Я вважаю, що не тільки я задоволений цією поїздкою, але й усі діти. В цьому готелі ми мали можливість прийняти душ, калорійно та смачно  харчуватись та кататись на лижах.

- Як такі поїздки впливають на духовний та фізичний стан дитини?

- Звичайно, що такі поїздки фізично розвивають дитину, адже щоб кататись на лижах потрібно мати сильний дух, дитина повинна бути відважна, а такі подорожі скріплюють та будують фізично дитину. Як приклад, пригадаю маленького Сергійка з інтернату, адже він не є ще достатньо міцний, сильний, витривалий, але він з великим задоволенням з’їжджає з гори і старається не впасти, хоча не завжди вдається. І я думаю, що він має сильний дух та відвагу і такі поїздки фізично будують його.

Також такі поїздки розвивають і духовно дитину, адже протягом відпочинку відбуваються кожного дня Утреня, Божественна Літургія та вечірня. Ми стараємося співати духовні пісні, вчимо колядки, молимося перед і після споживання їжі. Ми навчаємо дітей усіх заповідей, розказуємо про гріхи людини, діти вивчають сім святих Таїн. Вихователі та парох розказує повчальні історії, тому я впевнений, що дитина розвивається і фізично, і духовно.

- Отче Ігорю, скажіть, будь ласка, чи плануєте Ви проводити такі зимові подорожі і в наступні роки?

- Як я вже згадував, ми проводимо такі відпочинок для дітей протягом 10 років, і якщо нас надалі будуть підтримувати благодійники, то ми старатимемося проводити такі поїздки і в наступні роки. Відомо, що такі подорожі не з дешевих, але ми старатимемося і на далі проводити зимові поїздки для дітей з парафіяльної групи Карітас.

- Хто став спонсором цієї зимової поїздки? Кому діти повинні завдячувати за відпочинок?

- Цьогорічний зимовий відпочинок у Карпатах став можливим завдяки спонсорській підтримці Київського гірськолижного клубу, парафіянина нашої церкви Сергія Харчука. Цього року нас також  виручила скринька святого Миколая, де люди складали пожертву протягом цілого року. Також допомогу нам надав і Сергій Сиротич. Кошти на дорогу надав проект «Допомога потребуючим дітям», що діє при Українському Католицькому Університеті.

Як бачимо, поїздка була цілком безкоштовна і дитина не витратила на неї жодної копійки. То ж власне, ми повинні завдячувати нашим жертводавцям та молитись за їхнє здоров’я і благополуччя.

Інтерв’ю записав Олег Качур, спеціально для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/