Головна

Вечір памя'ті Андрея Шептицького

Перший день Суспільного тижня завершився Вечором пам'яті митрополита Андрея Шептицького, який підготували члени організації "Обнова-Київ".

Вони зробили сучасну молодіжну інтепретацію життєвих поглядів митрополита Андрея. Презентація відбувалася у формі підготовки вистави про митрополита, в якій кожен із учасників мав своє бачення Шептицького.

Перший учасник  рекомендував представити Шептицького насамперед, як мудрого пастиря, котрий в надзвичайно важких обставинах вмів прийняти правильне рішення. "Ключовими для митрополита Андрея завжди були мудрість та істина, яким він підпорядковував свої дії" - сказав обновлянин Клим Мирвода , який зіграв роль молодого інтелектуала захопленого мудрість владики Адрея.

Силу і стійкість митрополита відстоював інший герой, якого зіграв обновлянин Володимир Панат. "Я думаю, що ми маємо представити митрополита сильним, оскільки саме ця риса характеру визначила багато у його житті. Попри незгоду батька, він пішов у монастир, відмовився від слави і багатства, захищав цінність східного церковного обряду" - сказав він.

Обновлянка Іванка Брацюн зіграла роль людини, яка бачить митрполита найперше покірною і милосердною людиною. Вона згадала  благодійну діяльність Шептицького, його допомогу потребуючим. "Митрополит Андрей був дуже покірною і милосердною людиною. Усі ці справи він зробив, оскільки мав надзвичайно чуйне і добре серце"- зауважила героїня.

Обновляни представили митрополита також назвичайно активним. Дана Кушплер зіграла роль молодої людини, яка пропонує уявити Шептицього молодим і без бороди. "Маючи багато енергії і цікавих ідей  серед іншого він засновує товариство студентів-католиків "Обнова. Активність має стати для молоді ключовою рисою характеру Шептицького" - стверджує героїня.

Презентація завершилася розповіддю с. Романи, яка говорила про святість митрополита Андрея  і чуда, які стаються за його посередництвом. "У всіх своїх справах митрополит Андрей керувався насамперед Любов'ю" - каже вона.

Загалом обновляни намагалися наблизити Шептицького до сучасної молодої людини,  показати які саме риси зробили його великою людиною. Водночас метою презентації, було показати глибину особистості митрополита і неможливість для сучасних інтерпретаторів збагнути усю його велич і святість.

Після закінчення презентації присутні спільно помолилися за беатифікацію митрополита Андеря, після чого о. Андрій (Нагірняк) відслужив за Шептицьким панахиду.

За матеріалами: http://texty-tyzhnya.blogspot.com/

 

1 листопада у церкві св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі поминальним молебнем вшанували світлу пам‘ять визначної постаті УГКЦ, людини покірної та милосердної, чуйної і енергійної, митрополита Андрея Шептицького.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/