Головна

Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

У світ вічності по нагороду

Середа, 21 квітня 2021, 10:20

1980060221 квітня 2021 року Божого відійшов до вічності +Ігор Савицький – талановитий і видатний фото літописець історії парафії. Кожним фотокадром він передавав мить у всій своїй красі наповненій та довершеній, яку ми могли й не зауважити.

Своїм талантом фотографа і кінооператора служив нашій громаді та парафії від часу її заснування. Зі світлин +Ігоря Андрійовича можна описати усю історичну хронологію не тільки Аскольдової Могили, але й нашої церкви на київських теренах загалом з 1990 років до сьогодення: реконструкція, розпис, розвиток, усі значні та мало значні події нашої парафії Св. Миколая Мирлікійського на Аскольдовій Могилі; візит Святого Папи Івана Павла ІІ до України й нашої скромної церковної обителі; повернення осідку глави церкви УГКЦ зі Львова до Києва на чолі Блаженної пам’яті Любомиром (Гузаром); інтронізація правлячого Патріарха Святослава (Шевчука); закладення наріжних каменів на будівництво монастиря Василія Великого, Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ, Патріаршого Собору Воскресіння Христового …

Add a comment

Читати далі: У світ вічності по нагороду

 

«Герой змагання українців за своє»: Глава УГКЦ освятив у Києві пам’ятник отцю Августинові Волошину

Четвер, 18 березня 2021, 11:08

avgustyn-voloshyn-315 березня 2021 року, у 82-гу річницю проголошення незалежності Карпатської України, у Києві, на Аскольдовій Могилі, Блаженніший Святослав освятив пам’ятник о. Августину Волошину, великому сину України, активному громадському і релігійному діячу, священнику Греко-Католицької Церкви, президенту Карпатської України. Участь у заході взяли представники Товариства закарпатців у м. Києві, зокрема президент об’єднання.

У слові з нагоди освячення пам’ятника Отець і Глава УГКЦ наголосив на тому, що постать о. Августина Волошина промовляє до нас сьогодні і говорить правду: правду про Закарпаття, правду про нас з вами, про наші національно-визвольні змагання і разом з тим правду про Українську Греко-Католицьку Церкву.

Add a comment

Читати далі: «Герой змагання українців за своє»: Глава УГКЦ освятив у Києві пам’ятник отцю Августинові Волошину

 

Леся Українка - жінка ломикамінь

Четвер, 25 лютого 2021, 16:08

IMG_20210225_113612Сьогодні, 25 лютого 2021 року, в ювілей 150 років від Дня народження відомої української поетеси, письменниці Лесі Українки, протопресвітер правобережний м. Києва Ігор Онишкевич та диякон Олександр Соколовський з вірними відслужив поминальну молитву Панахиду на могилі Лесі Українки (Лариса Косач-Квітка 1871-1913)

Тут родинне поховання подружжя Косачів Петра й Ольги, батьків Лесі, Михайла Косача – старшого брата та чоловіка Климентія Квітки.

Add a comment

Читати далі: Леся Українка - жінка ломикамінь

   

«Дарунок від Тата»

Середа, 24 лютого 2021, 20:57

unnamedДо свята Стрітення Господнього «Карітас-Печерськ» вислав «Дарунок від Тата» для дітей восьми родин, де батько загинув у російсько-українській війні.

Пакунки комплектували з пожертв доброчинців нашої парафії: цукеркові подарунки від добродіїв Василя та Олени, дитячі книжечки від Олега і Лідії та іграшки від дітей парафії, Також особливо допоміг Кирило котрому 4 роки.

Add a comment

Читати далі: «Дарунок від Тата»

 

Різдвяна катехеза - майстер-клас

Вівторок, 29 грудня 2020, 15:36

b225-VУ неділю, 27 грудня цього року, катехити церкви Святого Миколая на Аскольдовій Могилі п. Віра Бєлоусова і п. Леся Солдатченко провели незвичну катехизацію – вони поєднали її з цікавим майстер-класом.

Діти виготовляли із соломи різдвяні іграшки: зірки, серця, віночки, роздумуючи над однією із заповідей ісуса Христа: «Блаженні тихі, бо вони успадкують землю» (Мт. 5: 5). Діти разом із катехитами спробували відповісти на питання: що є справжня тиша? Вони згадували тишу Різдвяної ночі, скромні, тихі обставини народження Божого Сина, який Своїм приходом не порушив нічийого спокою.

Add a comment

Читати далі: Різдвяна катехеза - майстер-клас

   

Сторінка 4 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/