Головна

Україна

Люди повинні бачити в священниках ні менеджерів, ні політиків, ні експертів, а душпастирів, людей, які живуть Церквою

Середа, 09 червня 2021, 19:26

eda8810b9_LЛюди повинні бачити в священниках ні менеджерів, ні бізнесменів, ні політиків, ні експертів, а душпастирів, людей, які живуть Церквою, моляться, розуміють, що таке гріх, але є милосердні. Про це заявив Голова Пасторально-міграційного відділу Владика Степан Сус під час проповіді на Літургії у Лісабоні на завершення духовно-формаційного семінару ПМВ для священників УГКЦ, що душпастирюють у Португалії.

«Був період, коли наші військові капелани почали в армії вдягатися у військову форму. Всім було цікаво. Мені особисто також. І одного разу ми приходимо на катехизацію до військових і один з офіцерів чи курсантів каже до нас: це класно, що ви у військовій формі, що виглядаєте так, як ми, але ми б дуже хотіли, щоби ви залишалися душпастирями, нам набагато легше сприймати вас і те, що ви говорите, у священничому одязі, коли ви виглядаєте, як священник, - розповів єпископ і підкреслив. - Нам дуже важливо пам’ятати про нашу ідентичність, про нашу місію бути перш за все священниками».

Add a comment

Читати далі: Люди повинні бачити в священниках ні менеджерів, ні політиків, ні експертів, а душпастирів, людей, які живуть Церквою

 

Релігійні діячі переконують парламентарів у недоцільності ратифікації Стамбульської конвенції

Середа, 02 червня 2021, 00:49

imageПредставники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій пояснили парламентарям ризики та ідеологічну заангажованість Стамбульської конвенції, які роблять неможливим її ратифікацію.

Дискусія на цю тему відбулася під час чергової зустрічі ВРЦіРО з міжфракційним депутатським об’єднанням «Цінності. Гідність. Родина», яка відбулася 31 травня 2021 року в Києві.

Add a comment

Читати далі: Релігійні діячі переконують парламентарів у недоцільності ратифікації Стамбульської конвенції

 

Послання Блаженнішого Святослава до молоді на Квітну неділю 2021 року

Понеділок, 26 квітня 2021, 09:37

img_7834ПОСЛАННЯ

Блаженнішого Святослава до молоді на Квітну неділю 2021 року

Дорога в Христі молоде в Україні та на поселеннях!

Вербна неділя, свято Господнього входу в Єрусалим — це той день, коли Церква з винятковою увагою огортає вас своїми думками і молитвами. Наша традиція молитовного спілкування є надзвичайно важливим досвідом особливо зараз, коли, у зв’язку з карантинними обмеженнями і соціальним дистанціюванням, ми мусимо докладати ще більше зусиль, щоб зберігати наші стосунки живими і міцними. COVID-19 завдав удару всім: старшим і молодим, родинам і спільнотам — тому Церква бажає бути поруч із кожною людиною. Однак зокрема ми хочемо супроводжувати молодих людей, які зростають і формуються в цей час величезних викликів і випробувань.

Add a comment

Читати далі: Послання Блаженнішого Святослава до молоді на Квітну неділю 2021 року

   

Подкаст «Не той формат»: священник й психотерапевт запустили унікальний медіапроєкт

Четвер, 22 квітня 2021, 11:22

2000x1090У Львові священник із психотерапевтом запустили унікальний медіапроєкт. Подкаст «Не той формат» – серії розмов про психологію та духовність. Автори ініціативи – отець Степан Мишковський,  священнослужитель у храмі Всіх Святих Українського Народу УГКЦ  та  Марія Тракало, директор центру сімейної психотерапії Олександра Гальчинського. Разом вони порушують гострі та болючі теми, про які соромляться говорити у суспільстві. Ведучі подкасту також розвінчують головний стереотип: духовність – не про побожність. Про це і більше, «Духовній величі Львова» розповіли ініціатори подкасту.

Add a comment

Читати далі: Подкаст «Не той формат»: священник й психотерапевт запустили унікальний медіапроєкт

 

«Українська Греко-Католицька Церква як глобальна Церква». Погляд із Рима на 10 років служіння Глави УГКЦ

Середа, 14 квітня 2021, 22:37

u_zarvanytsi_e6af7Протягом 10 років Блаженніший Святослав очолює Українську Греко-Католицьку Церкву, найбільшу зі Східних Католицьких Церков свого права. Про це з «римської перспективи» розповідає Андреа Гальярдуччі, один із провідних ватиканістів і фахівців Східної Європи.

Мабуть, те, що УГКЦ – глобальна Церква, стало зрозуміло під час міждикастерійної зустрічі, яку Папа Франциск провів у Ватикані в липні 2019 року з митрополитами Синоду УГКЦ – найбільшої із 23-х Церков свого права. Саме тоді стало очевидно, що справді йшлося про Церкву східного обряду, коріння якої перебуває в історії та традиціях України, хоча єпископи походили з чотирьох різних континентів. Їх покликали до Рима, щоб говорити про їхній народ. Кожному було доручено представляти свою Церкву у світі. Ця зустріч виникла з ідеї Блаженнішого Святослава.

Add a comment

Читати далі: «Українська Греко-Католицька Церква як глобальна Церква». Погляд із Рима на 10 років служіння Глави УГКЦ

   

Сторінка 10 з 129

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/