Головна

Тема номера

«Сьогодні Церква нам вказує на те, якою високою є гідність жінки, відповідно до Божого задуму»

Понеділок, 17 травня 2021, 11:09

his-beatitude-28-12-2021

Сьогодні Церква особливо молиться за жінку в сучасному світі. Молиться за жінку, яка часто є пригнічена і маргіналізована. Її служіння часто недооцінюється. Молімося, щоб в умовах пандемії в наших домашніх Церквах ніколи не забракло жінки, яка несе Євангеліє, ділиться вірою зі своїми домашніми, а відтак зі світом. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час проповіді у третю неділю після Пасхи – неділю Мироносиць.

Add a comment

Читати далі: «Сьогодні Церква нам вказує на те, якою високою є гідність жінки, відповідно до Божого задуму»

 

«Давнє служіння»: катехит як інституційне служіння в Церкві

Середа, 12 травня 2021, 11:34

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422Папа Франциск надав служінню катехитів статус інституційного служіння в Церкві, що передбачатиме належне приготування та спеціальний літургійний обряд для поставлення.

«Antiquum ministerium» (Давнє служіння), – так називається Апостольський лист Motu proprio Папи Франциска, оприлюднений у вівторок, 11 травня 2021 р., яким Святіший Отець встановлює мирянське служіння катехита, називаючи це рішення нагальним для євангелізації в сучасному світі. За його словами, перед обличчям нав’язливої «глобалізованої культури» необхідно «визнати присутність мирян і мирянок, які силою свого хрищення почуваються покликаними співпрацювати в служінні катехизації». У документі підкреслюється важливість «справжньої зустрічі з молодими поколіннями», а також необхідність «креативних методологій і засобів, які вчинять звіщення Євангелія послідовним із місіонерським перетворенням Церкви».

Add a comment

Читати далі: «Давнє служіння»: катехит як інституційне служіння в Церкві

 

Святослав Шевчук: Сьогодні у суспільстві знову накопичується відчуття несправедливості

Неділя, 09 травня 2021, 00:45

bb2978b-img-0158З главою Української греко-католицької церкви блаженнішим Святославом Шевчуком ми зустрілися в одній з будівель на території патріаршого собору перед Великоднем у чистий четвер.

На інтерв’ю з "Українською правдою" Шевчук приїхав одразу після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським. Крім глави УГКЦ на тій зустрічі були предстоятель Православної церкви України Епіфаній та предстоятель Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій.

Add a comment

Читати далі: Святослав Шевчук: Сьогодні у суспільстві знову накопичується відчуття несправедливості

   

«Сьогодні небесний мир і радість приходять до нас крізь замкнені двері карантинів і локдаунів», – Глава УГКЦ у Великодньому привітанні

Субота, 01 травня 2021, 23:00

5shevchukВоскреслий бере нас за руку, як ми бачимо на іконі «Зішестя в ад», Христос подає руку нашому прабатькові Адамові і виводить його з гробу. Так само Він подає сьогодні свою життєдайну десницю тобі і мені, для того щоб радісно, з надією на добре майбутнє, повести нас дорогами сучасного світу. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у Великодньому привітанні.

«Христос воскрес! Ця радісна вістка, яку ми сьогодні чуємо в наших храмах, родинах, у наших серцях є співом неба і землі. Всесвіт оспівує вихід із гробу свого воскреслого Творця і Спасителя. Христос воскрес – і падають демони; Христос воскрес – і співають ангели; Христос воскрес – і життя радісно і світло витікає із порожнього Христового гробу», – зазначив Предстоятель на початку свого привітання.

Add a comment

Читати далі: «Сьогодні небесний мир і радість приходять до нас крізь замкнені двері карантинів і локдаунів», – Глава УГКЦ у Великодньому привітанні

 

«Ми сьогодні чуємо, бачимо і переживаємо животворну Божу любов, яка є жертовною до повної самовіддачі»

П'ятниця, 30 квітня 2021, 23:01

94174184641953_nСьогодні з хреста, навіть у бездиханному тілі, Христос каже: «Доню, синку, є Хтось, хто тебе любить». Ця фраза, що Бог мене любить, сьогодні особливо відчувається. Христос з хреста каже, що Бог тебе любить. Він не питає: ти відмінник чи двієчник, багато постив чи забув. Він не питає, яким ти є. Він тебе любить, бо Він є таким, Він є любов’ю. На цьому наголосив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час проповіді у Патріаршому cоборі Воскресіння Христового у Велику п’ятницю.

«Сьогодні пасхальний шлях Великодньої п’ятниці привів нас на Голготу. І ми разом з Богородицею і улюбленим учнем Христа Іваном побачили на хресті бездиханне тіло нашого Спасителя. Разом з Богородицею ми зняли це живоносне нетлінне тіло з хресного дерева. Ми разом творили живу ікону похорону нашого Спасителя. Цю плащаницю, яку оспівує сьогодні Христова Церква, з тілом Христовим ми щойно поклали до нового гробу», – зазначив Предстоятель УГКЦ.

Add a comment

Читати далі: «Ми сьогодні чуємо, бачимо і переживаємо животворну Божу любов, яка є жертовною до повної самовіддачі»

   

Сторінка 4 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/