Головна

Тема номера

Борис Ґудзяк: «Людські стосунки — найбільше мистецтво»

Середа, 27 січня 2021, 00:16

hudziak_konspekty.png.pagespeed.ce.OalpahMbPxБорис Ґудзяк причетний до розбудови важливих для України довгобудів — Паризької єпархії Української греко-католицької церкви та Українського католицького університету. УКУ йому вдалось із закинутого приміщення перетворити на один із найкращих в Україні університетів. Та з часом він передав ці проєкти в руки інших людей, бо переконаний: треба вміти делегувати справи, щоб вони й далі успішно продовжували своє життя. А 2019 року папа Франциск призначив його Архиєпископом-Митрополитом Філадельфійським УГКЦ в США.

Add a comment

Читати далі: Борис Ґудзяк: «Людські стосунки — найбільше мистецтво»

 

«Не купання в ополонці робить людину оновленою в її силах, а покаяння»

Понеділок, 18 січня 2021, 21:11

vod__75_Хрещення Івана – це людська сторона покаяння, а хрещення Ісуса Христа Духом Святим – це Божа сила, яка перероджує людину і робить її новим створінням у Христі. Про це сказав Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, під час проповіді в Неділю перед Богоявленням.

«Сьогоднішня неділя називається Неділею перед Богоявлінням, або Неділею перед Просвіченням. Уривок Євангелія від Марка (1, 1-8) безпосередньо готує нас до події над Йорданом, про яку ми почуємо через декілька днів», – зазначив Блаженніший Святослав.

Add a comment

Читати далі: «Не купання в ополонці робить людину оновленою в її силах, а покаяння»

 

«Нехай Спаситель благословить кожну нашу родину, утре кожну нашу сльозу»

Середа, 06 січня 2021, 15:38

z_rizdvom21_

Із серця нашої Матері-Церкви – із золотоверхого Києва, з Патріаршого собору Воскресіння Христового Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у спеціальному відеозверненні привітав вірних та людей доброї волі з Різдвом Христовим.

«Засилаю вам радісну вістку, – сказав Предстоятель УГКЦ, – яку сьогодні ангел з небес сповіщає пастирям: сповіщаю вам велику радість, яка буде радістю всього народу, сьогодні народився Христос Спаситель, сьогодні небо і земля наповнюються світлом. Сьогодні весь людський рід відчуває незмінну радість через те, що у Вифлеємі, у яслах на сіні, народився Спаситель. Бог увійшов у історію людини. У цьому Різдві Господь входить в історію нашого народу, кожного з нас у цих новітніх обставинах, які ми сьогодні переживаємо, де б ми не були на земній кулі».

Add a comment

Читати далі: «Нехай Спаситель благословить кожну нашу родину, утре кожну нашу сльозу»

   

In Hoc Anno Domini

Понеділок, 28 грудня 2020, 23:29

z1514193297a14iКоли апостол Павло вирушив у свою подорож до Дамаска, весь знаний світ був у неволі. Була одна держава – Рим. Усе мало одного господаря, і звали його Тиберій Цезар. Усюди панував громадський лад, бо руки римського закону були довгими. Усюди була стабільність, в уряді та суспільстві, бо центуріони стежили за цим.

Але повсюди також було ще щось. Було гноблення – тих, хто не був другом Тиберія Цезаря. Були збирачі податків, щоб забирати зерно з полів і полотно з веретена, аби годувати леґіони або наповнювати бездонну казну, з якої божественний Цезар давав народові дари. Був вербувальник, щоб шукати рекрутів для амфітеатрів. Були кати, щоби змусити замовкнути тих, кому це прописав імператор. Для чого жила людина, якщо не служити Цезареві?

Add a comment

Читати далі: In Hoc Anno Domini

 

«Бог Отець прагне, щоб у святі Різдва Його Сина Його дім наповнився», – Блаженніший Святослав

Понеділок, 28 грудня 2020, 15:56

his-beatitude-27-12-2020Свято Різдва, повнота його радості буде, бо Різдво Сина Божого готує не людина, але сам Бог Отець. Однак за шумом розваг, світських справ і турбот ми, уподібнившись до тих, хто не прийняв запрошення на підготоване Господом свято, ризикуємо втратити справжній зміст Різдва. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час проповіді в неділю Праотців.

У недільній проповіді Глава УГКЦ зазначив, що у притчі Ісуса Христа про запрошених на вечерю євангелист Лука малює ікону повноти часів, оскільки старозавітні пророки провіщали момент приходу на землю довгоочікуваного Месії, використовуючи образ месіанського бенкету. Знаком приходу Спасителя стане бенкет Його Царства, на який будуть запрошені покликані.

Add a comment

Читати далі: «Бог Отець прагне, щоб у святі Різдва Його Сина Його дім наповнився», – Блаженніший Святослав

   

Сторінка 7 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/