Головна

Тема номера

«Християнська солідарність у час коронавірусу змінює форму, але не згасає», ? Глава УГКЦ для «Vatican News»

Середа, 18 березня 2020, 20:07

shevchuk_cnsІнфіковані, люди похилого віку, війна на Донбасі, праця українських жінок в Італії – головні теми інтерв'ю Блаженнішого Святослава для «Vatican News» в часи Covid-19, який викликав надзвичайну ситуацію і в Україні. «Християнська солідарність у час коронавірусу змінює форму, але не згасає», ? запевняє кореспондента «Vatican News» Глава УГКЦ.

Згадуючи молитву Папи Франциска за людей похилого віку під час богослужіння в каплиці дому Санта-Марта, він нагадує, що хворі та люди похилого віку є «в центрі» соціального служіння Церкви і в Україні. Думки Блаженнішого Святослава линуть до населення східних регіонів країни, виснажених шістьма роками війни. Найбільш вразливі та найбільше ризикують, за його словами, саме люди похилого віку, які не мають змоги покинути зону військових дій.

Add a comment

Читати далі: «Християнська солідарність у час коронавірусу змінює форму, але не згасає», ? Глава УГКЦ для «Vatican News»

 

Всеукраїнська рада церков завернулася до українців щодо профілактики поширення коронавірусу

Понеділок, 16 березня 2020, 20:38

ArticleImagesПозачергове засідання ВРЦіРО відбулося 13 березня за участі керівництва Міністерства охорони здоров’я та представників Міністерства культури, молоді та спорту України.

За результатами обговорення можливих профілактичних заходів Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій вирішила підготувати спеціальне звернення до громадськості з приводу профілактики поширення коронавірусу та необхідних дій під час карантину в Україні.

Add a comment

Читати далі: Всеукраїнська рада церков завернулася до українців щодо профілактики поширення коронавірусу

 

«Відпускаються тобі гріхи твої!»

Неділя, 15 березня 2020, 17:56

img_1477_4172fУ цю неділю Великого посту, коли все людство потерпає від першої в історії модерного світу пандемії, Слово Боже про зв’язок між гріхом і хворобою, покаянням і здоров’ям, Божим милосердям та надією на подолання непідконтрольного людині лиха звучить з особливою силою...

Ці життєдайні слова сьогодні ми звикли чути досить часто. Кожного разу коли ми сьогодні відчуваємо на своєму серці тягар гріха і провини перед Богом, то все ж таки з світлом надії покаяння очікуємо радісної миті Божого прощення. Християнське життя є переживанням радості Божого милосердя. Бо тільки він Сам, наш Бог, є Тим, хто може і хоче простити нам наші провини, коли ми їх виявляємо перед ним, каємося за них і готові виправитися.

Add a comment

Читати далі: «Відпускаються тобі гріхи твої!»

   

У Лівані знайшли унікальне Євангеліє Івана Мазепи арабською мовою, видане в Алеппо

Четвер, 12 березня 2020, 20:43

89F609FD-92910_sЗа історією віднайдення Євангелія, виданого арабською мовою на гроші гетьмана Івана Мазепи, можна зняти цілий документальний детективний серіал. Коштовне Євангеліє надрукували у 1708 році в Алеппо, а віднайшли наприкінці 2019 року під час відвідин Баламандського монастиря неподалік Триполі у Лівані. Як вдалося знайти унікальне видання? Що то був за час, коли гетьман українських козаків давав гроші на видання арабською мовою «священного письма»? Та які історичні паралелі можна тут побачити?

Add a comment

Читати далі: У Лівані знайшли унікальне Євангеліє Івана Мазепи арабською мовою, видане в Алеппо

 

Шевченко, його читачі й нечитачі

Понеділок, 09 березня 2020, 10:57

tshНещодавно довелося прочитати статтю про українські еліти в імперії Романових, про те, що жилося цим елітам непогано й бунтувалися вони винятково через погіршення економічних умов, хоча насправді українофіли-громадівці не бунтувалися взагалі та й багатих людей серед них не було. Українофіли нелегально (Київський відділ Російського географічного товариства - це лиш короткий епізод в підпільній історії українського руху) здійснювали мінімальну культурницьку працю, за це їх висилали з України або арештовували, як Миколу Лисенка, що був уже в літах і не здійснив нічого протизаконного.

Add a comment

Читати далі: Шевченко, його читачі й нечитачі

   

Сторінка 19 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/