Головна

Тема номера

Представники Церков зустрілися з керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком

Субота, 30 березня 2024, 20:34

29 березня керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак разом із представниками Церков та релігійних спільнот обговорили, як донести світові правду про повномасштабну агресію Росії та необхідність подальшої підтримки України. На зустрічі від УГКЦ був присутній о. Олекса Петрів, керівник Департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ.

Про це повідомив Офіс Президента України.

 

Add a comment

Читати далі: Представники Церков зустрілися з керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком

 

Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій засудила так звані «вибори» в росії

Понеділок, 18 березня 2024, 20:18

Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) оприлюднила заяву, у якій засудила так звані «вибори», що відбувалися в росії 15–17 березня 2024 року.

Фото: Getty Images

Add a comment

Читати далі: Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій засудила так звані «вибори» в росії

 

Папа просить для України мати відвагу розпочати переговори

Неділя, 10 березня 2024, 20:44

Директор пресслужби Ватикану Маттео Бруні відповідає журналістам із приводу заяв Понтифіка в інтерв’ю Radio Televisione Svizzera (RSI) [Швейцарське радіотелемовлення італійською мовою]: «Папа використовує образ білого прапора, запропонований інтерв’юером, маючи під цим на увазі припинення воєнних дій, перемир’я, яке досягається завдяки відвазі розпочати переговори. Він прагне дипломатичного вирішення задля досягнення справедливого і тривалого миру».

Add a comment

Читати далі: Папа просить для України мати відвагу розпочати переговори

   

Львівський псевдособор1946. Ліквідація УГКЦ.

П'ятниця, 08 березня 2024, 16:46

08-10 березня - спогадуємо сумні події Львівського псевдособору 1946 року, ліквідації Української Греко-Католицької Церкви та початку її мученицького свідчення віри у підпіллі.

08-10 березня 1946 р. на так званому «Львівському соборі», організованому НКДБ у співпраці з уже православними членами «Ініціативної групи» та російської Православної Церкви, 216 делегатів одноголосно ухвалили рішення відкинути постанови Берестейського собору 1596 р., ліквідувати унію, відірватись від Ватикану і повернутись до православної віри і РПЦ.

Цей «собор» від початку до кінця був справжнісіньким фарсом, а тому акт «возз’єднання» як з погляду церковного права, так і з погляду державного законодавства не мав ніякої юридичної сили. Незважаючи на це, Галицька митрополія вважалась офіційно ліквідованою, а її парафії та вірні були передані під опіку РПЦ.

Греко-Католицька Церква завжди осуджувала цей насильний і незаконний акт і проповідувала всім людям доброї волі про страждання своєї Церкви на рідних землях. Хоч довгі десятиріччя вона була змушена провести в катакомбах, УГКЦ не зламалася і не вмерла, а вийшла з довголітнього переслідування ще більше загартована і скріплена у вірі й любові до Бога і свого народу.

Add a comment

Читати далі: Львівський псевдособор1946. Ліквідація УГКЦ.

 

«Шевченко своєю діяльністю та творчістю вчить, як потрібно любити свою Україну», — владика Йосиф Мілян

П'ятниця, 08 березня 2024, 12:33

У різні моменти своєї історії український народ завжди звертався до Кобзаря. Якщо ми говоримо про Шевченка як про поета й українського пророка, то в нього, як у народній «Біблії», — все доречне. Для кожного українця у нього все має свою значимість і цінність. Тому до Шевченка та його поезії потрібно приходити в «білих рукавичках» — з чистою душею. Зазначив владика Йосиф Мілян, протосинкел Київської архиєпархії, роздумуючи над феноменом Шевченка — чому Кобзар такий важливий для українців, 6 березня в ефірі «Живого телебачення».

Про це йдеться на сайті Київської архиєпархії УГКЦ.

Add a comment

Читати далі: «Шевченко своєю діяльністю та творчістю вчить, як потрібно любити свою Україну», — владика Йосиф Мілян

   

Сторінка 1 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/