Головна

Світ

Перший європейський православно-католицький форум про родину

Вівторок, 16 грудня 2008, 13:33

11 - 14 грудня у місті Тренто (Італія) проходив Перший європейський православно-католицький форум на тему: "Сім'я - добро для людства". У форумі взяли участь представники Римо-Католицької та Православних Церков Європи. Всього - близько 30 учасників.

Від РКЦ у форумі взяли участь: Петер Кардинал Ердьо, президент Ради Єпископських Конференцій Європи (Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae (CCEE)), Владика Тадеуш Кондрусевич, Архиєпископ Мінський та Могильовський, Владика Паоло Пецці, Архиєпископ архиєпархії Мати Божої в Москві, Монсіньйор Гжегош Кащак, секретар Папської Ради у справах родини, та інші. Православні Церкви були представлені такими учасниками: Владика Іларіон (Алфеєв) від Російської Православної Церкви, архимандрит Арсеніос (Кардамакіс) від Вселенської Патріархії, Владика Андон (Мердані) від Автокефальної Православної Церкви Албанії, Владика Сілуан від Румунської Православної Церкви та інші.

Add a comment

Читати далі: Перший європейський православно-католицький форум про родину

 

Празник св. Климента Папи у філії УКУ в Римі

Вівторок, 16 грудня 2008, 10:42

Урочистості з нагоди празника св. Климента Папи відбулися 8 грудня 2008 року в приміщенні філії Українського католицького університету в Римі, яка тепер має назву Інституту св. Климента Папи.

Український католицький університет, що його 1963 року заснував у Римі Патріарх Йосиф (Сліпий), своїм покровителем мав цього святого Папу, який загинув як мученик на українських землях ще у І столітті. За часів Патріарха Йосифа цей празник дуже урочисто святкували, запрошуючи високих церковних достойників, наукову еліту, священиків, монахів і монахинь та питомців семінарій. На цих урочистостях св. п. Патріарх Йосиф завжди підкреслював важливість УКУ для розвитку і зростання української богословської думки, для виховання свідомого кліру й духовенства, а в майбутньому - й для вишколу мирян, які б мали творити громадянське суспільство.

Add a comment

Читати далі: Празник св. Климента Папи у філії УКУ в Римі

 

«Долати убогість, будувати мир» - Послання Папи Венедикта XVI на Всесвітній день миру 2009

Четвер, 11 грудня 2008, 19:09

Драматична ситуація, в якій внаслідок бідності перебувають сотні тисяч людей у світі, і яка сприяє загостренню конфліктів, є у центрі уваги Послання Папи Венедикта XVI на Всесвітній день миру 2009. «Долати убогість, будувати мир» - це тема традиційного звернення Святішого Отця до віруючих та всіх людей доброї волі у перший день Нового року. 11 грудня 2008 р. Послання Папи було представлене у ватиканському прес-центрі кардиналом Ренато Мартіно, президентом Папської Ради «Справедливість і мир» та секретарем цієї Ради, архиєпископом Джіанпаоло Крепальді.

Add a comment

Читати далі: «Долати убогість, будувати мир» - Послання Папи Венедикта XVI на Всесвітній день миру 2009

   

Пастирський лист римо-католицького єпископату з нагоди річниці Голодомору

Середа, 19 листопада 2008, 16:22

ПАСТИРСЬКИЙ ЛИСТ
до вірних латинського обряду з нагоди річниці Голодомору в Україні


Дорогі Брати і Сестри!

Цього року відзначаємо 75-ту річницю трагічних подій штучного голоду в Україні в 1932-1933 роках. Цим Пастирським Листом прагнемо нагадати усім про цю болісну сторінку в нашій спільній історії. Вшановуючи чергову річницю української трагедії, згадуємо мільйони українців, поляків, росіян і представників інших народів, які внаслідок примусової колективізації загинули від голоду на теренах України, над Волгою, передгір'ях Кавказу та інших частинах колишнього Радянського Союзу, що залишило глибокий слід у свідомості наступних поколінь.

Add a comment

Читати далі: Пастирський лист римо-католицького єпископату з нагоди річниці Голодомору

 

«Пасторальна опіка хворих дітей»

Понеділок, 17 листопада 2008, 22:23


Щорічно у листопаді у Ватикані відбувається Інтернаціональна конференція, що організовується Папською комісією Душпастирства охорони здоров'я, робота якої спрямована на розгляд актуальних питань пасторальної та соціальної опіки над хворими. Участь у цих конференціях беруть єпископи, священики, монахи і монахині, лікарі, студенти пасторальної та соціальної медицини з усіх куточків світу. Почесним президентом та головою конференції є Кардинал Хав'єр Лодзано Барраґан, що відповідає за душпастирство охорони здоров'я в усій Католицькій Церкві.

Add a comment

Читати далі: «Пасторальна опіка хворих дітей»

   

Сторінка 54 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/