Головна

Світ

Папа реорганізував Інститут про сім’ю

Вівторок, 19 вересня 2017, 17:48

OSSROM80256_ArticoloСьогодні, 19 вересня 2017 р., оприлюднено Апостольський лист Папи Франциска «Summa famialiae cure», тобто «Найбільше дбання про сім’ю» у формі motu proprio (з власної волі).

Цей лист підписаний 8 вересня 2017 року, але опублікований сьогодні. Ним оголошується створення Папського богословського інституту про подружжя і сім’ю, що носитиме ім’я св. Йоана Павла ІІ. Так Франциск реорганізовує вже наявний Інститут досліджень подружжя та родини при Папському Латеранському Університеті. Інститут змінив назву та правовий статус і в своїй діяльності враховуватиме зміни, внесені в Церкву Синодами єпископів про сім’ю.

Add a comment

Читати далі: Папа реорганізував Інститут про сім’ю

 

Папа: подружжя може єднати тільки чоловіка й жінку

Вівторок, 05 вересня 2017, 19:34

d19465199096 вересня 2017 р., на французький книжковий ринок виходить книжка-інтерв’ю, що має назву «Папа Франциск: зустрічі з Домініком Волтоном. Політика і суспільство».

За цієї нагоди світові ЗМІ публікують уривки з нового видання. Наприклад, оцей, щодо природи шлюбного зв’язку.

Коли йдеться про справжню природу подружжя і шлюбу, каже Папа, то ми нині маємо справу з крайнім сум’яттям. У відповіді на запитання про «одностатеві подружжя» Франциск виразно не бажає уживати це поняття. Він також пропонує називати їх «цивільними зв’язками». «Не жартуймо з правди», — підкреслює Папа. Він каже, що запереченням правди також є навчати дітей, ніби вони можуть вибирати собі стать (ґендер). Франциск зізнається, що його це змушує замислитися — чи ці нові ідеї стосовно ґендеру не базуються якимось чином на страхові перед відмінностями. Папа заохочує вчених дослідити це питання.

Add a comment

Читати далі: Папа: подружжя може єднати тільки чоловіка й жінку

 

Спільне послання Папи Франциска і Патріарха Вартоломея І на День молитви за збереження створіння

П'ятниця, 01 вересня 2017, 21:48

reuters1380596_articoloУ п’ятницю, 1 вересня 2017 р., коли відзначається День молитви в намірення дбання про збереження створіння, оприлюднено відповідне спільне послання Папи Франциска та Константинопольського Патріарха Вартоломея І:

Розповідь про створення пропонує нам панорамний погляд щодо світу. Святі Писання об’являють, що «на початку» Бог призначив людство співпрацювати у дбанні про природне середовище та в його захисті. На початку, як читаємо у Книзі Буття (2,5), «не було ще на землі ніякої польової рослини й не росла ще ніяка трава на полі, бо Господь Бог не посилав дощу на землю, і не було людини, щоб порати землю». Земля ввірена нам, як прекрасний дар і спадщина, щодо якої ми всі поділяємо відповідальність, аж доки «наприкінці» всі речі на небі й на землі не будуть наново об’єднані в Христі (пор. Еф 1,10). Людські гідність і процвітання глибоко поєднані з дбанням про все творіння.

Add a comment

Читати далі: Спільне послання Папи Франциска і Патріарха Вартоломея І на День молитви за збереження створіння

   

Кардинал Паролін у Росії: український аспект

Неділя, 27 серпня 2017, 20:40

timthumbВізит Держсекретаря Ватикану до Росії – подія, яка провокувала чимало інтригуючих повідомлень в світових і українських медіа. Вкрай до того, що під час цього візиту обговорюватиметься можливий візит Папи Франциска до Росії.

Відомо, що Франциск вже не перший Папа, який готовий хоч завтра поїхати туди, але поки що цього не бажає російська сторона. Раніше під сумнів ставилась навіть можливість зустрічі з Московським Патріархом, але після Гавани це питання зняте з порядку денного. Зрозуміло, що згода на візит кардинала П’єтро Пароліна з боку російських властей, світських і церковних, є намаганням показати, що плоди гаванської зустрічі таки існують, і стосунки між Церквами і державами налагоджуються. І що найбільш важливо, було зрозуміло, що російська сторона намагатиметься всіма силами показати спільність позиції сторін у важливих для РФ питаннях навколо Сирії, України і Венесуели.

Add a comment

Читати далі: Кардинал Паролін у Росії: український аспект

 

Папа про літургійну реформу: «Вона неминуча»

П'ятниця, 25 серпня 2017, 18:54

38441736_303Літургія є життям для всього церковного люду, адже зі своєї природи вона є «народною», а не клерикальною, на що вказує етимологія цього слова.

Вона є життям, а не ідеєю, яку слід збагнути. Такими думками Папа Франциск поділився у четвер, 24 серпня 2017 р., з учасниками 68?го італійського Національного літургійного тижня, який збігся із 70?річчям Центру літургійної діяльності, який постав саме для впровадження реформ у церковній літургії.

Add a comment

Читати далі: Папа про літургійну реформу: «Вона неминуча»

   

Сторінка 8 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/