Головна

Світ

Представник Святого Престолу в ООН про воду, екологію та сталий розвиток

Неділя, 26 березня 2017, 20:33

RV15056_Articolo22 та 23 березня 2017 р., Постійний Спостерігач від Святого Престолу при структурах ООН в Нью Йорку архиєпископ Бернардіто Ауза виступив з промовою під час засідань ООН, присвячених темам збереження довкілля.

У середу 22 березня в ООН обговорювалося втілення в життя Міжнародної десятирічки 2018-2028 під назвою «Вода для сталого розвитку». Нагадуємо, що Організація Об'єднаних Націй започатковує спеціальні дні, тижні, роки і десятиліття, для того щоб привернути увагу до певнної теми або проблематики.

Add a comment

Читати далі: Представник Святого Престолу в ООН про воду, екологію та сталий розвиток

 

Христос без Церкви — взаємини без правил

Неділя, 12 березня 2017, 09:37

rio-1541151_1280-700x468Сучасне християнство любить просувати «Ісуса без Церкви». Як і його світське трактування (коли люди стверджують, що вони духовні, але не релігійні) — це спроба мати стосунки без правил. Отож, якщо я відчуваю самотність або переживаю особисту трагедію, я молюсь; однак навіщо мені дотримуватися посту, якщо я цього не хочу; навіщо бути в очах інших одним із багатьох одновірців, на яких я поглядаю зверхньо. Але концепція «Христос без Церкви» — це відмова від Ісуса.

Церква — це Христос

Add a comment

Читати далі: Христос без Церкви — взаємини без правил

 

Напередодні зустрічі з Главами Держав ЄС: мрія Папи Франциска про Європу

Четвер, 09 березня 2017, 09:18

EPA1588442_Articolo24 березня 2017 р., Папа Франциск зустрінеться з Главами держав та урядів Європейського Союзу, які прибудуть до італійської столиці з нагоди святкування 60-тої річниці «Римських договорів». Про це повідомив Греґ Берк, Директор прес-служби Святого Престолу.

У своєму зверненні до Європейського парламенту в Страсбурзі, 25 листопада 2014 року, Святіший Отець похвалив зусилля Європейського Союзу у сприянні захисту прав людини, але, одночасно, застеріг перед небезпекою «індивідуалістичної» ментальності, яка забуває, що «кожна людина живе в соціальному контексті, в якому її права та обов'язки пов'язані з інтересами інших та із загальним благом самого суспільства».

Add a comment

Читати далі: Напередодні зустрічі з Главами Держав ЄС: мрія Папи Франциска про Європу

   

Глава УГКЦ до українців в Канаді: «Україна вже третій рік спливає кров’ю, та вона – жива…»

Понеділок, 27 лютого 2017, 20:36

27-02-17-6Це Божий задум, що в такий знаменний глибокий момент літургійного року до Торонтської єпархії УГКЦ прибули єпископи Постійного Синоду, який є найвищим органом управління Церквою. Сьогодні владики роз’їхалися по різних парафіях єпархії, аби не просто помолитися в різних місцях, а краще пізнати вас, почути ваші радості і болі, щоб кожен із вас відчув, що ваша матірня Церква в Україні вас любить і про вас дбає.

Про це сказав Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав під час бенкету в м. Сент-Кетерінс (провінція Онтаріо, Канада) 26 лютого, у Прощену неділю.

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ до українців в Канаді: «Україна вже третій рік спливає кров’ю, та вона – жива…»

 

Папа Франциск: Божу волю пізнаємо, слідуючи за істинною доктриною Євангелія

Субота, 11 лютого 2017, 20:39

ossrom138176_articoloНаприкінці листопада минулого року у Ватикані відбулася зустріч Папи Франциска із 140 Головними Настоятелями Чинів і Згромаджень з нагоди завершення їхньої 88 Пленарної асамблеї. Вона проходила за зачиненими дверима й під час неї Глава Католицької Церкви протягом трьох годин відповідав на запитання співрозмовників. Цими днями частини цієї розмови було оприлюднено, зокрема, з нагоди виходу у світ 4000 номеру часопису «La Civilt? cattolica».

Add a comment

Читати далі: Папа Франциск: Божу волю пізнаємо, слідуючи за істинною доктриною Євангелія

   

Сторінка 10 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/