Головна

Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

КИЇВ – ЗАЗДРІСТЬ – ЗАРВАНИЦЯ – КИЇВ

Понеділок, 06 квітня 2009, 18:16

Дорогі парафіяни 27 березня 2004 року Божого, Божим провидінням наша парафія за Благословенням світлої пам'яті владики Михаїла, і Екзарха владики Василя Медвідь встановили Хресну дорогу, Київ - Заздрість - Зарваниця. За сприянням декана Зарваницького о. Дмитра, стараннями парафіян п. Богдана і Світлани Тернопільських, п. Орести Цембрівської було поставлено 14 стацій Хресної дороги між с. Заздрість - Зарваниця. І в цей день поставлена дорога була посвячена молитвою прочан з Києва, Житомира, Ірпеня, Харків, Херсон, Кам'янець-Подільськ, Львів, Фастів. Гаслом дороги є: " На славу Божу і спасіння України! ".

Add a comment

Читати далі: КИЇВ – ЗАЗДРІСТЬ – ЗАРВАНИЦЯ – КИЇВ

 

Пам‘яті Папи Івана Павла ІІ та Миколая Чернецького

Четвер, 02 квітня 2009, 16:34

Сьогодні 4 річниця дня світлої пам'яті Івана Павла ІІ. Парафіяни церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі разом з отцями відправили поминальну панахиду. Папа Іван Павло ІІ для нашої парафії - Велична постать. Його відвідини та страсні моління у нашій церкві, під час візиту в Україну, назавше закарбуються у пам'яті парафіян, паломників, прочан. Його візит став історією, історією окріплення нашої церкви.

У останньому листі написаному самим Святішим Отцем при житті у великих терпіннях, які Він мав в одній із римських лікарень Джемеллі, 13 березня 2005 року в П'яту Неділю Великого Посту (за григоріанським календарем) йшлося: ... «Закликаючи в останніх роках, особливо в Енцикліках millenio ineunte (23 nn) і в Rosarium Virginia Mariae (9 nn), до споглядання (контемпляції) Обличчя Христа, я вказав на Марію як на велику вчительку. В Енцикліці про Євхаристію я зобразив ЇЇ як «Наречену Євхаристії» (n 53). Хто ж більше, як не Марія, може нам допомогти з любов'ю вшановувати велике Таїнство Євхаристії? Ніхто краще, ніж Вона, не може навчити нас полум'яної ревності, з якою повинні служитися святі Таїнства і з якою ми повинні перебувати з її Сином, утаєним під євхаристійними образами. Молюсь до Неї, за всіх Вас, доручаю їй в особливіший спосіб найстарших, хворих, тих, які перебувають у труднощах. Прагну під час цього Великодня, в Році Євхаристії, повторити кожному з Вас близькі і заспокійливі слова Ісуса: «Ось Мати твоя» (Ів. 19, 27).

Add a comment

Читати далі: Пам‘яті Папи Івана Павла ІІ та Миколая Чернецького

 

«Страсні моління» на Аскольдовій Могилі

Неділя, 29 березня 2009, 22:29

Сьогодні, у четверту неділю посту «Страсні моління» пройшли у парафії св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі. Темою розважань була «Хресна дорога українського народу».

Add a comment

Читати далі: «Страсні моління» на Аскольдовій Могилі

   

Зустріч катихиток

Понеділок, 23 березня 2009, 21:02

Доброю традицією стали щомісячні зустрічі катехиток у монастирі сестер-служебниць, що знаходиться у чудовому новому приміщенні на Печерську. Після Служби Божої, яку 21 березня відслужив отець Ігор Онишкевич, присутні сестри разом зі священиком розважали над Святим Письмом. Читали послання апостола Павла до Ефесян 6, 10-20. Ділилися своїми переживаннями і досвідом на основі цього фрагменту Божого Слова. Лейтмотивом розважань стали слова: «А над усе візьміть щит віри, яким здолаєте згасити стріли лукавого. Візьміть також шолом спасіння і меч духовний, тобто слово Боже». Ці слова є настановою для кожної людини, кожного християнина, але особливе значення воно має для тих, хто несе Слово Боже і сіє його в людських серцях.

Add a comment

Читати далі: Зустріч катихиток

 

«Ісус, віру їхню побачивши, каже розслабленому: Відпускаються, сину, гріхи тобі!» - Євангеліє від Марка, глава 2

Субота, 14 березня 2009, 23:32

Другий тиждень Великого посту нагадує нам про великі Господні діла, про ті чуда, що творив Ісус Христос. У Святому Євангелії від Марка, глава 2, говориться:

1 Коли ж Він по кількох днях прийшов знов до Капернауму, то чутка пішла, що Він удома.

2 І зібралось багато, аж вони не вміщалися навіть при дверях. А Він їм виголошував слово.

3 І прийшли ось до Нього, несучи розслабленого, якого несли четверо.

4 А що через народ до Нього наблизитися не могли, то стелю розкрили, де Він був, і пробравши, звісили ложе, що на ньому лежав розслаблений.

5 А Ісус, віру їхню побачивши, каже розслабленому: Відпускаються, сину, гріхи тобі!

 

Add a comment

Читати далі: «Ісус, віру їхню побачивши, каже розслабленому: Відпускаються, сину, гріхи тобі!» - Євангеліє від Марка, глава 2

   

Сторінка 106 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/