Головна

Християнське вчення

Міжнародний курс про протидію насильству щодо дітей перекладено іноземними мовами

Вівторок, 15 жовтня 2024, 13:26

Курс «SAFEGUARDING. Безпека дитини у середовищі церкви», перекладено 5 іноземними мовами: англійською, польською, угорською, словацькою і хорватською.

Проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини у середовищі церкви» був ініційований Центром гідності дитини Українського католицького університету і об’єднує експертів із захисту неповнолітніх з Католицької церкви шести країн: України, Польщі, Словаччини, Чехії, Хорватії та Угорщини. Завдяки цьому проєкту ми єднаємося із представниками Католицької Церкви Східної Європи з питань формування безпечного середовища для дитини.

Add a comment

Читати далі: Міжнародний курс про протидію насильству щодо дітей перекладено іноземними мовами

 

Запрошуємо щовівторка 19.00, online – Вечори для закоханих

Понеділок, 07 жовтня 2024, 11:33

З 22 жовтня 2024 року, спільнота Подружні зустрічі, запрошує закохані пари на дев’ять особливих побачень «Вечори для закоханих».

Як зазначають організатори, програма Вечорів для закоханих дещо відрізняється від передшлюбної катехизації, оскільки пройти її можуть пари, які тільки зустрічаються і ще не прийняли рішення про шлюб. А ті, хто вже готуються до шлюбу, мають можливість додатково почути досвід подружніх пар зі стажем від 10 до 40 років, про те, як зберегти почуття, як вести подружній діалог на засадах любові, як оберігати себе від криз та зранень. Якщо коротко: то як бути щасливими у шлюбі!

Форма для реєстрації

Пресслужба Київської Архиєпархії

Add a comment
 

Новий переклад — це про істинність, а не про комфорт: Глава УГКЦ пояснив чи є порушенням невикористання нового Служебника

Неділя, 21 квітня 2024, 21:45

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до української мови, це про здатність краще розуміти, що я молюся. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав в ефірі програми «Відкрита Церква» на «Живому телебаченні», відповідаючи на запитання про те, наскільки йому комфортно молитися за новими текстами і чи грішить священник, якщо не використовує новий Служебник.

Add a comment

Читати далі: Новий переклад — це про істинність, а не про комфорт: Глава УГКЦ пояснив чи є порушенням невикористання нового Служебника

   

Великопостні реколекції для вчителів шкіл, ліцеїв та педагогів дошкільних навчальних закладів

Середа, 03 квітня 2024, 16:57

27 квітня 2024 року, в Патріаршому Соборі Воскресіння Христового УГКЦ, пройдуть Великопісні реколекції для вчителів шкіл, ліцеїв та педагогів дошкільних навчальних закладів.  Організатор реколекцій – Комісія у справах освіти та виховання Київської Архиєпархії УГКЦ.

Важливим і уже традиційним елементом Великого посту в Українській Греко-Католицькій Церкві є духовні вправи (реколекції), які допомагають нам перейти цей час Великого Посту та підготовитися до найбільшого торжества – Воскресіння Христового. Духовні вправи дають можливість заглянути у свій духовний світ, віднайти первозданний обрах Господа у своїй душі та побачити задум Бога про людину.

Духовні та психологічні вправи є надзвичайно важливими для здоров’я нашої душі та психологічної стійкості. Особливої стійкості потребують вчителі та педагоги, ті, котрі працюють з найменшими, з тими, хто лише пізнає світ, себе та вчиться користуватися емоціями. Саме вчитель є той, хто перебуває в умовах постійного стресу, найбільше потребує джерела натхнення та емоційної витримки за будь-яких умов.

Add a comment

Читати далі: Великопостні реколекції для вчителів шкіл, ліцеїв та педагогів дошкільних навчальних закладів

 

19-20 квітня, Київ – Великопостні реколекції для студентів на тему: «Шукач Бога»

Середа, 03 квітня 2024, 16:54

Запрошуємо на Великопісні реколекції молодь віком 18 – 30 років на тему: «Шукач Бога». Реколектант о.Юрко Остапюк – співзасновник Школи особистісного зростання та хабу “ДіяТи”, голова Центру Студентського Капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ.

Ці реколекції будуть чудовою нагодою поглянути на свій стосунок з Богом через науки, молитву, духовні вправи та розмови. Зміцнити, а можливо навіть і відбудувати його. Разом з отцем будемо роздумувати про те, де шукати Бога, чи варто взагалі це робити, чи можливо Він сам нас знаходить? Серед відповідей на ці запитання пізнавати свій правдивий образ Бога.

Add a comment

Читати далі: 19-20 квітня, Київ – Великопостні реколекції для студентів на тему: «Шукач Бога»

   

Сторінка 1 з 118

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/