Головна

Християнське вчення

Реколекції подружніх пар

Четвер, 20 вересня 2018, 21:57

Add a comment
 

Збереження невинності

Неділя, 18 лютого 2018, 21:22

Божий замисел передбачає любов чоловіка та жінки в шлюбі, а шлюб – це тільки те, що Господь благословив, тоді він на все життя.

Щоб укладання шлюбу було можливим, Господь створив чоловіка та жінку таким, щоб прагнули мати сім’ю та любили дітей. Тільки зауважте, як триває любов. Господь створив Адама та Єву. Віг дуже любить усіх людей, багатьом дає змогу вступити в шлюб.

Усі ми повинні любити Бога та Його дари, з-поміж яких часто бувають діти. Дитину ми повинні любити ще до зачаття, а тим більше після нього. Отож, як малесеньке дитя любить Бог, його мають любити батьки та інші люди. А потім батьки, виховуючи маля, учать його любити Господа та інших людей, націлюють шанувати святість шлюбу. Згодом правильно вихована дитина, стаючи дорослим, свідомо вирішує, чи жертвувати собою для Царства Божого без шлюбу, чи створювати сім’ю.

Щоб уступити в шлюб, дівчина повинна зустріти свою половинку, так само, як і юнак. Це пов’язано з коханням. Але навіть коли люди зустрінуться, вони повинні розуміти, що одне одного не досить для укладання шлюбу. Для цього варто перебувати в Бозі, шукати Його благословення. Юнак та дівчина повинні любити Господа, бути Йому вдячними, що створив її/його майбутнє подружжя. А Бог їх також любить. Зрештою, ті, хто любить один одного, разом із Господом беруть участь у створенні нових людей.

Add a comment

Читати далі: Збереження невинності

 

Великий Піст

Середа, 14 лютого 2018, 11:40

Що таке Великий Піст? Це 40 днів перед Великоднем, утримання від їжі.  Але чому 40? Піст – це утримання не тільки від їжі, а й від зла  та диявола. А диявол спокушав Ісуса 40 днів і 40 ночей. Це підтверджує Євангеліє від Матвія. Він пише: «Потому Ісус був поведений Духом в пустиню, щоб диявол Його спокушав. І постив він сорок день і сорок ночей, а вкінці зголоднів. І ось приступив до Нього спокусник, і сказав: «Коли Ти Син Божий, скажи, щоб каміння це стало хлібами!» А Він відповів і промовив: «Написано: Не хлібом самим буде жити людина, але кожним словом, що походить із уст Божих». Тоді забирає диявол Його в святе місто, і ставить Його на наріжника храму, та й каже Йому: «Коли Ти Син Божий, то кинься додолу, бо ж написано: «Він накаже про Тебе Своїм Анголам, і вони на руках понесуть Тебе, щоб об камінь коли не спіткнув Ти Своєї ноги». Ісус відказав йому: «Ще написано: Не спокушуй Господа Бога свого!» Знов диявол бере Його на височезную гору, і показує йому всі царства світу та їхнюю славу, та й каже до Нього: «Це все Тобі дам, якщо впадеш і мені Ти поклонишся!» Тоді каже до нього Ісус: «Відійди, сатано! Бо ж написано: Господеві Богові своєму вклоняйся, і служи Одному Йому!» Тоді позоставив диявол Його. І ось Анголи приступили, і служили Йому.»

Add a comment

Читати далі: Великий Піст

   

Але ізбав нас від лукавого перекладу молитви «Отченаш»

Понеділок, 18 грудня 2017, 23:20

ArticleImages_69405_prayerВіднедавна, а точніше від 2013-го року серед західних християн точаться запеклі дискусії на тему молитви Отченаш. Українські медії теж кинулись розносити цю «благу вість» серед нашого народу і в нетрях інтернету розпочались справжні баталії щодо молитви Отченаш, дуже часто навіть серед людей, які донедавна можливо і не задумувались над глибшими сенсами цієї молитви. Дозволю собі впхати і своїх пару копійок.

Молитва Господня – що це?

Для багатьох людей молитва Отченаш є майже магічною формулою, яку можна вживати у всіх випадках життя. Натомість із євангелія відомо, що Господь не передав її як заповідь, а радше як приклад того, як можуть молитися сини небесного Отця. Можливо для декого це буде відкриттям, але текст молитви Отченаш у євангеліях зберігся у двох версіях.

Add a comment

Читати далі: Але ізбав нас від лукавого перекладу молитви «Отченаш»

 

Чи повинен християнин вміти за себе постояти (як словесно, так і фізично)?

Вівторок, 05 грудня 2017, 18:24

6521456987Чи повинен християнин вміти за себе постояти або ж він покликаний мовчки терпіти образи? Тут потрібно провести відмінність між схильністю душі і необхідністю здійснення справедливості, яка, як говорив блаженний Павло VI, є мінімальною формою любові.

Поки зло є і його неможливо знищити, необхідно, будучи в чеснотах, нести його тягар, за прикладом нашого Господа. Але оскільки зло суперечить волі Бога і справедливості, на людині лежить обов'язок робити все можливе, щоб це зло викорінити. Так, святий Тома Аквінський писав в «Сумі теології», що, здійснюючи втечу з в'язниці в'язень не є винний, якщо він був засуджений несправедливо. «Людину називають терплячою, - пояснює святий Тома, - не тому, що вона не тікає, але тому що з честю переносить важкості не журячись  надмірно».

Add a comment

Читати далі: Чи повинен християнин вміти за себе постояти (як словесно, так і фізично)?

   

Сторінка 9 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/