Головна

Християнське вчення

Недбалі сповіді і втрачене прощення

Четвер, 23 листопада 2017, 23:36

SPOVIDI-600x397Якось перебуваючи в Іспанії, я чув про одного робітника, який знайшов американську стодоларову банкноту. Йому це не здавалося багато. Іспанські банкноти є великі, у два рази більші за американські гроші. Цей робітник запхав стодоларову банкноту у кишеню як сувенір. Через кілька днів, проходячи повз банк, він зайшов туди, щоб запитати, чи його знахідка має якусь цінність. Він дуже зрадів, коли йому сказали, що вона варта 6000 пеастів, тобто приблизно його тримісячний заробіток.

Add a comment

Читати далі: Недбалі сповіді і втрачене прощення

 

10 речей, яких ви не знали про чистилище

Неділя, 12 листопада 2017, 00:34

shutterstock_78670159-660x350Позаяк листопад присвячений молитві за душі у чистилищі, усі ми маємо нагоду дізнатися більше про цю таємницю церковного вчення, яку часто розуміють та інтерпретують неправильно.

Це далеко не пекло нижчого ґатунку або версії «лайт», як лихословлять критики. Насправді істина про чистилище добре відображає церковне вчення загалом.

Ось десять речей про чистилище, які можуть вас здивувати:

Add a comment

Читати далі: 10 речей, яких ви не знали про чистилище

 

5 міфів про чистилище, в які вірить багато людей (Можливо, навіть ви!)

Вівторок, 07 листопада 2017, 10:29

Carracci-PurgatoryЯк відомо, у листопаді Католицька Церква особливо молиться за свої померлих. З цієї нагоди пропонуємо матеріал про міфи стосовно чистилища.

Бачення Чистилища у більшості людей сформоване міфами і неправильними уявленнями.

По-перше, ось як Катехизм Католицької Церкви описує чистилище:

«Ті, що вмирають у ласці й приязні Божій, але ще недосконало очищені, хоча мають запевнення про своє вічне спасіння, після смерті переходять очищення, щоб здобути святість, необхідну для входження до небесної радості. Це остаточне очищення вибраних Церква називає Чистилищем, яке цілковито відрізняється від кари проклятих».

Add a comment

Читати далі: 5 міфів про чистилище, в які вірить багато людей (Можливо, навіть ви!)

   

Андрей Шептицький про сповідь

Четвер, 02 листопада 2017, 15:27

man-praying

Коли ж сповідаєшся, брате, то вже все скажи, усі рани душі відслони, усі мерзенні вчинки витягни на верх, хоч би вони десь на дні душі були закриті й від п’ятдесяти літ.

А коли найдеш у своїй душі тяжкий гріх, коли найдеш гріх несповіданий, закритий зі страху чи зі стиду, то вже конечно поправ усі свої сповіді, скажи всьо, що лишень пам’ятаєш! Бо хто знає, чи ця твоя сповідь не буде послідною в твому житті! Не знати чи дочекаєшся літа, чи діждеш Успення Богородиці.

Add a comment

Читати далі: Андрей Шептицький про сповідь

 

Христос любить кожну людину — це як?

Понеділок, 30 жовтня 2017, 23:16

HOLY-YEARЧасто ми чуємо з проповідей, що Христос любить кожну людину. Що Він знає її серце, піклується про неї.

Ця звістка для багатьох із нас є надією, що є Той, хто дарує нам зцілення, вирішення проблем, до кого можемо прийти у будь-яку мить. Але є ще один, дуже важливий вимір цієї любові, про яку ми не так уже й часто роздумуємо. І про неї я б хотіла нагадати.

Add a comment

Читати далі: Христос любить кожну людину — це як?

   

Сторінка 10 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/