Головна

Християнське вчення

Архистратиг Михаїл

Четвер, 20 листопада 2008, 23:47

Цей день - головне свято на честь святих ангелів, але передусім воно присвячене начальнику воїн­ства небесного святому архістратигу Михаїлу. За стародавніми переказами, сатана, ко­лись світліший од усіх духів небесних і тому названий Люцифером, впав у самолюбство, гордість і злобу і споку­сив багатьох інших духів. То архангел Михаїл зібрав військо благочестивих ангелів і пішов війною на Люцифера, змій воював проти сил добра і його військо, та не втрима­лись вони. І вже не знайшлось їм місця на небі. І спинений був змій великий, вуж стародавній, що зветься диявол і сата­на, що зводить усесвіт, і скинений був він додолу, а з ним і його ангели були скинені.

Add a comment

Читати далі: Архистратиг Михаїл

 

Д-р Тарас Шманько. "Як поводитися у храмі"

Неділя, 02 листопада 2008, 23:31

За два тисячоліття християнство витворило форми і звичаї благочестивої поведінки вірних у храмі, які визначають їхню участь в богослуженнях. Однак у минулому столітті традиційне церковне життя в Україні було зруйноване, через що втратилася традиція передавання «з рук у руки» усього багатства нашого благочестя. Багато сучасних вірних набули розуміння церковного богослуження і навичок поведінки у храмі самостійно, вже у дорослому віці. Тому у богомольців виникають запитання обрядово-літургійного характеру, а літератури на цю тему, на жаль, маємо обмаль.

За основу цієї книжки взято запитання багатьох вірних, що стосуються розуміння богослуження та деяких обрядів і звичаїв, пов’язаних з ними. Видання має 8 розділів, у яких згруповано інформацію щодо обрядово-літургійного життя Церкви. Тематичні розділи мають вступні пояснення та коментарі, мета яких – коротко подати необхідну інформацію, аби наведені питання і відповіді були більш зрозумілими. Часто питання стосувалися не лише храмового богослуження, тому довелося дещо розширити тематику книжки, щоб викладений матеріял мав більшу практичну користь для богомольців.

Add a comment

Читати далі: Д-р Тарас Шманько. "Як поводитися у храмі"

 

Отче наш!

Понеділок, 20 жовтня 2008, 22:35

ЗBEPHEHHЯ

Отче наш, що єси на Небесах!

Що це означає?

Відповідь:

Цими словами Бог запрошує нас повірити в те, що Він є нашим правдивим Отцем, і що ми є Його справжніми дітьми, з тим, щоб ми могли сміливо й довірливо просити Його так, як любі діти просять свого дорогого батька.     Add a comment

Читати далі: Отче наш!

   

…жертва відає шляхами в Царство Боже.

Неділя, 12 жовтня 2008, 15:06

«Інший сипле щедро, і йому ще додається; а другий надміру бережливий, а все одно бідніє...»

«Якщо у тебе буде десять шуб і ти в мороз віддаєш замерзаючому одну, чи буде це жертвою? Ні.

Якщо віддаєш дев'ять? Теж - ні. Тільки десять! Ти можеш крикнути: але ж я замерзну!

В цьому і суть жертви. Ти ризикуєш відчути справжнє страждання.  Add a comment

Читати далі: …жертва відає шляхами в Царство Боже.

   

Сторінка 117 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/