Головна

Історичні постаті у християнстві

Зачаття Пресвятої Богородиці св. Анною

Четвер, 22 грудня 2016, 09:51

c251b94b3bДавній і глибокий культ Пресвятої Богородиці, що є знаменною віхою Східної Церкви, виявляється у великій кількості Богородичних празників у нашому церковному календарі. Ті празники розказують нам найважливіші моменти з життя Божої Матері від її чудесного зачаття аж до її славного успення.

Святе Євангеліє не багато говорить про життя Пречистої Діви Марії, тож нічого дивного, що більшість Богородичних празників не основується на подіях святого Євангелія, а радше на християнській традиції та на оповіданнях апокрифічних книг перших віків. Сюди належить також і празник Зачаття, який наша Церква святкує 22 (9) грудня. Цей празник має окрему історію на Сході та на Заході.

Add a comment

Читати далі: Зачаття Пресвятої Богородиці св. Анною

 

Андрей Шептицький:10 фактів із життя

Понеділок, 10 жовтня 2016, 13:56

09_1Митрополит Андрей був відомим реформатором церкви, та це далеко не єдина його заслуга перед українським народом. Він розвивав кожну сферу суспільного життя українців,  причіплював Україні європейські цінності.

Факт 1. Походив з однієї з найбільш знаних у Львові родин – графів Шептицьких

Add a comment

Читати далі: Андрей Шептицький:10 фактів із життя

 

Свідчення про чудо за заступництвом о.Владислава Буковинського

Субота, 10 вересня 2016, 13:05

bukow_0111 вересня в Караганді буде зарахований до лику блаженних о. Владислав Буковинський, проповідник і апостол Середньої Азії в радянські часи. Беатифікація стала можливою завдяки чуду зцілення за заступництвом о. Владислава, офіційно визнаному Ватиканом. Людиною, якій допоміг Слуга Божий, був о. Маріуш Ковальський, настоятель парафії св. Андрія в Теміртау.

— Отче, якщо це можливо, чи не могли б Ви розповісти про чудо, яке сталося з Вами за заступництвом о. Владислава Буковинського?

Add a comment

Читати далі: Свідчення про чудо за заступництвом о.Владислава Буковинського

   

Свята, яка стала матір’ю для усіх знедолених світу

Четвер, 08 вересня 2016, 22:05

ArticleImaУ підземному переході, що веде до площі Святого Петра, на землі сидить чоловік. Він худорлявий, дуже охайний, говорить німецькою, кожного ранку та перед їжею він молиться в бік Святого Петра. Він нічого не просить, він там живе, бо зовсім не може ходити. Біля нього часто можна побачити сестру-монахиню, що усміхнено схилившись, тримає в руках телефон з гугл-перекладачем, намагається поспілкуватися і зрозуміти його. Вона вдягнута в білий одяг із синіми полосками, що одразу вказує на її приналежність до ордену сестер матері Терези.

Add a comment

Читати далі: Свята, яка стала матір’ю для усіх знедолених світу

 

Дон Луш Джерджі відкрив деталі «темної ночі душі», яку пережила свята Тереза Калькутська

Понеділок, 05 вересня 2016, 22:45

2mpjjj17y9k44kcskcЗа усмішкою святої Матері Терези часто ховалося велике страждання: про це розповів її біограф албанський священик Луш Джерджі, генеральний вікарій Католицької Церкви в Косово.

«Ця свята дуже багато страждала, вона бачила страждання і робила з них скарб: страждання, принесені в жертву Господу. Перш за все вона показала приклад того, як силою віри і натхненням любові можна йти вперед навіть у найважчих ситуаціях.

Add a comment

Читати далі: Дон Луш Джерджі відкрив деталі «темної ночі душі», яку пережила свята Тереза Калькутська

   

Сторінка 17 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/