Головна

Спільнота

«Вибір є завжди. Навіть сьогодні. Особливо сьогодні.»

Четвер, 21 листопада 2019, 16:00

D545C2ECЗа нашу і вашу гідність

Про зиму 14-го відразу ж почали говорити як про історію. Себто, не просто в минулому часі, а в минулому часі, що скінчився, застиг, обірвався. Щойно почалася весна, яка так і не стала «русской», з’явилися спогади й мемуари, ритуали й традиції. Події зими непомітно отримали своє офіційне звучання. Конспірологічні версії й теорії змови до уваги особливо не брались, тож невимушено підхоплена владою ця нова оповідь стала частиною цілком офіційної історії.

Add a comment

Читати далі: «Вибір є завжди. Навіть сьогодні. Особливо сьогодні.»

 

«З Богом і для Бога»

Четвер, 21 листопада 2019, 13:18

photo_2019-11-21_12-17-09Вже зовсім скоро, 30 листопада, у суботу, на Парафії Св. Миколая Мирлікійського на Аскольдовій Могилі у класах Катехитичної Школи (КШ) Блаженної пам’яті Любомира Гузара «Бути Людиною» відбудеться четвертий день освітнього англомовного табору «Jesus is my Lord» для дітей віком від 8 до 16 років. Свого роду – це «модерна» річна катехизація, певне новаторство у «класичному» розумінні катехизи, запроваджена катехитом, адміністратором КШ Любов’ю Михайлюк разом з основними виконавцями – навальними лідерами ХОП. Такий новітній спосіб катехизації проходить з благословення пароха церкви, отця Ігоря Онишкевича та за підтримки голови КШ сестри Марти Воловець ССНДМ.

Add a comment

Читати далі: «З Богом і для Бога»

 

Емпатія – це про повну присутність із людиною, а не про те, які слова правильні, а які – ні

Четвер, 21 листопада 2019, 10:04

applesУ травні мені пощастило перекладати тренінг отця Крістліна Роджердама, сертифікованого тренера з ненасильницького спілкування (ННС).

Мене щоразу вражає те, як отець Крістлін розкриває духовну основу ненасильницького підходу, той світогляд, який стоїть за ННС як способом висловлюватись. Як на мене, це людина, яка образно і ясно говорить про формальну і сутнісну складові ненасильницького спілкування, про “успішність” в його опануванні, про інтеграцію ненасильницького світогляду в усі сфери життя.

Add a comment

Читати далі: Емпатія – це про повну присутність із людиною, а не про те, які слова правильні, а які – ні

   

Як вивозили останки Стуса, Литвина і Тихого із ГУЛАГу: розповідає співорганізатор перепоховання дисидентів Володимир Шовкошитний

Вівторок, 19 листопада 2019, 10:56

748B646До 30-ї річниці перепоховання у Києві політв’язнів радянського режиму поета Василя Стуса, правозахисників Юрія Литвина і Олекси Тихого Радіо Свобода записало спогади організатора закордонної частини перепоховання – письменника і видавця, співавтора тексту Декларації про державний суверенітет України –Володимира Шовкошитного.

Add a comment

Читати далі: Як вивозили останки Стуса, Литвина і Тихого із ГУЛАГу: розповідає співорганізатор перепоховання дисидентів Володимир Шовкошитний

 

Концерт до Дня Гідності та Свободи

Неділя, 17 листопада 2019, 08:13

h_ua_den_gidnosti

19 листопада 2019 року о 18.00 з нагоди Дня Гідності та Свободи в Патріаршому соборі УГКЦ відбудеться концерт «Ми - гідні сини України…». 

Організатором виступає факультет мистецтв імені А. Авдієвського НПУ ім. М. П. Драгоманова. 

Add a comment

Читати далі: Концерт до Дня Гідності та Свободи

   

Сторінка 11 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/