Головна

Таємниця миру та умова прогресу. Прощання Івана Павла ІІ з Україною

Середа, 30 червня 2021, 14:09

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422І до наших днів не втратили актуальності побажання й заклики, які святий Іван Павло ІІ залишив у останній день свого незабутнього візиту до України.

«Ти залишаєш у моєму серці незабутні спогади! До побачення, народе-друже», – цими словами ввечері, 27 червня 2001 року, святий Папа Іван Павло ІІ на львівському летовищі прощався з Україною, стверджуючи, що «з великою тугою» покидає цю землю. Того самого дня вранці на львівському іподромі відбулася найвелелюдніша подія цього пастирського візиту – Божественна Літургія, під час якої були проголошені блаженними греко-католицькі новомученики, які належали до різних станів, і співзасновниця Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії Йосафата Гордашевська.

Add a comment

Читати далі: Таємниця миру та умова прогресу. Прощання Івана Павла ІІ з Україною

 

«Слова папи Івана Павла ІІ про справжню свободу і Україну були передвісниками подій Помаранчевої революції і Революції гідності», – Глава УГКЦ

Середа, 23 червня 2021, 12:53

papa_0220 років тому, 23-27 червня 2001 року, відбувся візит святого папи Івана Павла ІІ в Україну – подія, яка з віддалі цих років бачиться важливою й для України сучасної. Спогадами і думками про це Глава УГКЦ Блаженніший Святослав поділився у розмові з журналістами українських телеканалів.

Паломництво і вдячність за свідчення віри

– Якою була головна мета візиту папи Івана Павла ІІ в Україну? Наскільки така підтримка з боку Ватикану була на той час важливою для УГКЦ, яка лише трохи більше десяти років як вийшла з підпілля?

Add a comment

Читати далі: «Слова папи Івана Павла ІІ про справжню свободу і Україну були передвісниками подій Помаранчевої революції і Революції гідності», – Глава УГКЦ

 

«Хай Дух Святий, якого ми сьогодні одержуємо, змінить найперше кожного з нас», – Глава УГКЦ у неділю П’ятдесятниці

Понеділок, 21 червня 2021, 11:24

233477926500_nНе якомусь посланцеві, а Божому Духові ми сьогодні кажемо: Утішай, утішай мій народ! Піднеси нас, дай нам силу! Дай нам Твою благодать! Дай нам віру, надію та любов! Напиши Твій закон, закон Твоєї Божественної любові у наших серцях! Твоїм Духом обнови лице землі! На цьому наголосив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у своїй проповіді під час Божественної Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві у свято Зіслання Святого Духа.

Add a comment

Читати далі: «Хай Дух Святий, якого ми сьогодні одержуємо, змінить найперше кожного з нас», – Глава УГКЦ у неділю П’ятдесятниці

   

Блаженніший Святослав: «Гріх проти церковної єдності є одним із найважчих гріхів у церковному, особистому і християнському житті»

Понеділок, 14 червня 2021, 16:11

preobrazhennya20_1_ce1aeСьогодні ми молимося за єдність християн, зокрема в контексті нашої Декади місійності. Сучасний світ часто тому й не довіряє християнській проповіді, адже бачить, що християни між собою розділені і заперечують одні одних. Тому Христос застерігає, що християни повинні бути одно, щоб світ увірував. В іншому випадку, світ буде скептично ставитися до проповіді Христового Євангелія. На цьому наголосив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час проповіді в неділю Отців Першого Вселенського Собору.

Add a comment

Читати далі: Блаженніший Святослав: «Гріх проти церковної єдності є одним із найважчих гріхів у церковному, особистому і християнському житті»

 

Люди повинні бачити в священниках ні менеджерів, ні політиків, ні експертів, а душпастирів, людей, які живуть Церквою

Середа, 09 червня 2021, 19:26

eda8810b9_LЛюди повинні бачити в священниках ні менеджерів, ні бізнесменів, ні політиків, ні експертів, а душпастирів, людей, які живуть Церквою, моляться, розуміють, що таке гріх, але є милосердні. Про це заявив Голова Пасторально-міграційного відділу Владика Степан Сус під час проповіді на Літургії у Лісабоні на завершення духовно-формаційного семінару ПМВ для священників УГКЦ, що душпастирюють у Португалії.

«Був період, коли наші військові капелани почали в армії вдягатися у військову форму. Всім було цікаво. Мені особисто також. І одного разу ми приходимо на катехизацію до військових і один з офіцерів чи курсантів каже до нас: це класно, що ви у військовій формі, що виглядаєте так, як ми, але ми б дуже хотіли, щоби ви залишалися душпастирями, нам набагато легше сприймати вас і те, що ви говорите, у священничому одязі, коли ви виглядаєте, як священник, - розповів єпископ і підкреслив. - Нам дуже важливо пам’ятати про нашу ідентичність, про нашу місію бути перш за все священниками».

Add a comment

Читати далі: Люди повинні бачити в священниках ні менеджерів, ні політиків, ні експертів, а душпастирів, людей, які живуть Церквою

   

Сторінка 7 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/